Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Επί τόπου στις καταστροφικές πυρκαγιές αντιπροσωπία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πελοποννησίων

Επί τόπου βρέθηκαν, κατά την εξέλιξη των καταστροφικών πυρκαγιών στην Πελοπόννησο, στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων για να υποστηρίξουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης την ώρα της υπεράνθρωπης προσπάθεια τους.Ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Πεθαίνος και η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας κα Ευαγγελία Καλαμίτση κατέφθασαν στην περιοχή, στο Δώριο Μεσσηνίας από όπου, με δαπάνες της Ομοσπονδίας προμηθεύτηκαν από επιχειρήσεις της περιοχής, είδη πρώτης ανάγκης για τα στελέχη της Πυροσβεστικής και τους εθελοντές πυροσβέστες. Τα είδη επελέγησαν μετά από συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να ανταποκρίνονται απολύτως στις άμεσες ανάγκες των ανδρών και των γυναικών που δίνουν τη μάχη με τη φωτιά στην πρώτη γραμμή.
Στη συνέχεια και εντός ολίγων ωρών η άμεση βοήθεια παραδόθηκε στους πυροσβεστικούς σταθμούς στη Μεγαλόπολη, στο Μελιγαλά, στους Γαργαλιάνους και στην Αρχαία Ολυμπία. Επρόκειτο για μια υπεράνθρωπη προσπάθεια, εν μέσω φλογών και καπνών, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τα στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων.
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων κ. Αντώνιος Γυφτόπουλος ευχαριστεί δημοσίως και συγχαίρει τα στελέχη της Ομοσπονδίας που ολοκλήρωσαν με επιτυχία και εγκαίρως την αποστολή τους και επίσης ευχαριστεί τους εκπροσώπους αλλά και τα εκατοντάδες μέλη των Συλλόγων Πελοποννησίων από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία και συνέδραμαν άμεσα - πριν ακόμη κατασβεστούν οι φωτιές, συγκεντρώνοντας, από το υστέρημά τους, τους απαραίτητους πόρους που διατέθηκαν για την προμήθεια των ειδών πρώτης ανάγκης των πυροσβεστών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας που ομόφωνα αποφάσισε και υλοποίησε τη συγκεκριμένη δράση, ενήργησε προς εκδήλωση της ειλικρινούς αγάπης των μελών του προς την ιδιαίτερη πατρίδα τους, την Πελοπόννησο και προς ανάδειξη μια άμεσης, διαφανούς, χρήσιμης για την τοπική κοινωνία και επωφελούς μεθόδου δράσης για ανάλογες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.
Με αισθήματα ειλικρινούς αγάπης και ενδιαφέροντος, οι Πελοποννήσιοι που ζουν εκτός Πελοποννήσου, οι οποίοι έχουν συμπτύξει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων, με άμεση ενέργεια εξεδήλωσαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και βοήθησαν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους την πυρόπληκτη ιδιαίτερη τους πατρίδα. Δεν έκαναν, ασφαλώς, τίποτα περισσότερο από αυτό που έκαναν ή εγκαίρως θα κάνουμε, όλοι οι Έλληνες για την πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου