Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Βράβευση Δημητρίου Μητρόπουλου, Αντιστρατήγου ε.α. επίτιμου Υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως έχει καθιερώσει, η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ - ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, να τιμά κάθε χρόνο εξέχουσες προσωπικότητες της Τριφυλίας, έτσι κι εφέτος στις 6-2-2017 τίμησε τον ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ, Αντιστράτηγο ε.α. επίτιμο Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, τον οποίο προσφώνησε ο δημοσιογράφος ΠΑΝΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ, πρ.πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.
Παραθέτουμε την ομιλία του Πάνου Σόμπολου και τις ευχαριστίες του τιμώμενου κ. Μητρόπουλου.
  
Ομιλία κ. Πάνου Σόμπολου κατά την βράβευση του κ. Δημήτρη ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, από την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ - ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ 

Ο Δημήτρης ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε στο χωριό της Επαρχίας Τριφυλίας ΑΡΤΙΚΙ, ένα χωριό με σαράντα (40) σπίτια, στο οποίο σήμερα κατοικούν μόνιμα δέκα (10) οικογένειες.
Το χωριό που γεννήθηκε και μεγάλωσε, το επισκέπτεται συχνά, γιατί από εκεί καλλιεργήθηκαν όλες οι παιδικές και σχολικές αναμνήσεις του, πιστεύοντας όπως όλοι, ότι είναι κάτι το ξεχωριστό, το μοναδικό, το ωραίο και το αγαπά ιδιαίτερα.
Τελείωσε το 6τάξιο Γυμνάσιο στο Κοπανάκι, όπου μαζί με άλλα παιδιά του χωριού πήγαιναν τους περισσότερους μήνες, με τα πόδια το πρωί στο σχολείο κάνοντας στη διαδρομή 1,15 λεπτά και επέστρεφαν το μεσημέρι, γιατί δεν υπήρχε συγκοινωνία και η απόσταση ήταν έξι (6) χιλιόμετρα.
Μετά το Γυμνάσιο, έδωσε εξετάσεις στην τότε Σχολή Υπεν/ρχών και κατετάγη στη Χωροφυλακή το έτος 1963. Ήθελε να συνεχίσει τις Σπουδές του στο Πανεπιστήμιο, αλλά δεν υπήρχε οικονομική δυνατότητα, από την οικογένεια. Ο πατέρας του Παναγιώτης, η μητέρα του Ευσταθία και η αδελφή του Αθανασία, καλλιεργούσαν τα λίγα χωράφια, σταφίδα και ελιές για την συντήρησή τους. Ο αδελφός του Γιάννης τελειώνοντας το Γυμνάσιο, έδωσε εξετάσεις στη ΣΤΥΑ και κατετάγη μόνιμος στην Πολεμική Αεροπορία όπου σταδιοδρόμησε.
Στη Χωροφυλακή και σημερινή Αστυνομία ο Δημήτρης Μητρόπουλος, αφού έμεινε στο βαθμό του Υπεν/ρχη και Ενωμ/ρχη πέντε (5) χρόνια, έδωσε εξετάσεις στη Σχολή Ανθ/ρχων και βγήκε Ανθ/ρχος το 1970.
Κατά τη διάρκεια της υπηρεσιακής του διαδρομής, υπηρέτησε σε πολλές μάχιμες και επιτελικές υπηρεσίες, σε όλο τον Ελλαδικό Χώρο, από την Πελοπόννησο έως την Μακεδονία και τη Θράκη, σε Αστυνομικά Τμήματα, στη Σχολή Αστυφυλάκων, στην Αγορανομία, στη Δ/νση Εκπαίδευσης και Δ/νση Δημοσίων Σχέσεων του Αρχηγείου Χωρ/κής.
Στους Ανώτερους Βαθμούς υπηρέτησε Αστυνομικός Δ/ντής Μεσσηνίας, Δ/ντής Αστυνομίας Ανατολικής Αττικής, Δ/ντής Αστυνομίας Πειραιά, Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Κεντρικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Α΄ Υπαρ/γός με το βαθμό του Αντισ/γου, στο Αρχηγείο Αστυνομίας, απ' όπου αποστρατεύθηκε.
Σπούδασε εργαζόμενος και είναι πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος και Τμήματος Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών.
Έχει μεταπτυχιακό από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, σε θέματα Διοικητικού Δικαίου.
Είναι Διπλωματούχος του CAM Λονδίνου, σε θέματα Μάνατζμεντ, Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων.
Είναι Διπλωματούχος της Σχολής Δημοσιογραφίας 3ετούς φοιτήσεως και Δημοσιολογίας, μονοετούς (1) φοιτήσεως.
Έχει πιστοποιηθεί από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού).
Έχει γράψει πολλές εργασίες, άρθρα και σε διάφορα περιοδικά και εξειδικευμένα θέματα σε Εφημερίδες και τα ακόλουθα βιβλία:
Επικοινωνία - Δημ. Σχέσεις στην Αστυνομία.
Επαγγελματική και Κοινωνική Αγωγή - Εθιμοτυπία.
Δημόσιες Σχέσεις Αστυνομίας και Κοινού.
Επαγγελματικός Οδηγός Αστυνομικού.
Τα Ναρκωτικά και η Αντιμετώπιση τους.
Κυκλοφοριακή Αγωγή.
Ανακριτική με τον επί τιμή Αντ/λέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Χρυσό.
Επιτομή (Επικοινωνία - Δημ. Σχέσεις - Αρχές Δεοντολογίας - Εθιμοτυπία).
Το Μάνατζμεντ στην Αστυνομία. Άμβλυνση Ηθικών Αξιών.
0 Άνθρωπος και ο Ανθρωπισμός του.
Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός «300 χρόνια από τη Γέννησή του».
Το οδοιπορικό της ζωής μου.
Έχει τιμηθεί με Παράσημα και Μετάλλια :
Ταξιάρχης τάγματος Τιμής.
Ταξιάρχης τάγματος Φοίνικα.
Μετάλλιο Αξίας και Τιμής Α' Τάξεως.
Μετάλλιο Αξίας και Τιμής.
Έχει οργανώσει πολλά Συνέδρια σε θέματα Οργάνωσης και Διοίκησης, με συμμετοχή εκπροσώπων, από τις Αστυνομίες της Ευρώπης, όπως η Συνδιάσκεψη των Αρχηγών Αστυνομίας των Πρωτευουσών των Ευρωπαϊκών Χωρών στην Αθήνα.
Εκπροσώπησε επίσης την Ελληνική Αστυνομία στις Συσκέψεις αυτές που οργανώθηκαν στο Όσλο, Βιέννη, Αττάλεια, Λονδίνο και Βερολίνο, αποκτώντας πολλές γνώσεις και εμπειρίες στην Οργάνωση και λειτουργία των Αστυνομιών των χωρών αυτών.
Με τετραμελή ομάδα Συναδέλφων του, επισκέφθηκε το Σικάγο των ΗΠΑ, για ενημέρωση σε θέματα ναρκωτικών, τρομοκρατίας και εγκληματικότητας, από τις Αμερικανικές Αστυνομικές Υπηρεσίες.
Επί δέκα (10) χρόνια από το 1987 - 1997, εκπροσωπώντας την Ελληνική Αστυνομία, συμμετείχε στη Βαλκανική Αθλητική Αστυνομική
Ένωση U.S.P.B. και διετέλεσε Πρόεδρος αυτής για μια 2ετία, με κύριο σκοπό την προαγωγή της συνεργασίας, μεταξύ των Αστυνομικών των Βαλκανικών χωρών, σε θέματα Αστυνομικού ενδιαφέροντος.
Συμμετείχε σε πολλές αποστολές στο Βουκουρέστι, Σόφια, Βελιγράδι και Άγκυρα για θέματα Βαλκανικής Αστυν. Συνεργασίας.
Ως Α΄ Υπαρχηγός εκπροσώπησε την Ελληνική Αστυνομία στο Μόναχο, την Άγκυρα, το Βελιγράδι σε θέματα Ναρκωτικών, Διεθνούς Εγκληματικότητας, Επιστημονικής Αστυνομίας.
Πραγματοποίησε πολλές ενημερωτικές ομιλίες από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση και διαλέξεις σε Συλλόγους, Σωματεία, Ενώσεις κλπ, με διάφορα θέματα κοινωνικού περιεχομένου.
Δίδαξε πολλά χρόνια στις Σχολές Αξ/κών της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, σε Κολλέγια, ΙΕΚ και ΚΕΚ, θέματα Οργάνωσης & Διοίκησης, Δημοσίων Σχέσεων, Ναρκωτικών, Επικοινωνίας, Μάνατζμεντ, Μάρκετινγκ και Ανακριτική.
Είναι εγγεγραμμένος στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και έχει συμμετάσχει σε πολλά προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων δια βίου ως Διδάσκων Καθηγητής, επιδοτούμενα από το ΕΣΠΑ.
Συμμετείχε επίσης στο πρόγραμμα Λεονάρδο ντα Βίντσι στη Μαδρίτη της Ισπανίας το 2007, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο της πόλης, για θέματα εκπαίδευσης ενηλίκων δια βίου.
Ως Αστυν. Δ/ντής Μεσσηνίας οργάνωσε ειδική εβδομαδιαία εκδήλωση στην Καλαμάτα, για την καταπολέμηση των Ναρκωτικών και έκανε πολλές Ομιλίες και Διαλέξεις, σε πόλεις και Δημοτικά διαμερίσματα, αλλά και από τα τοπικά Ραδιόφωνα και την Τηλεόραση.
Κλείνοντας την παρουσία μου για την προσωπικότητα του Δημήτρη Μητρόπουλου, προσωπικά επειδή τον γνωρίζω, επί μια 25ετία, ως Ένστολο από τις διάφορες θέσεις που υπηρέτησε στην Αστυνομία και ιδιαίτερα από την Υπηρεσία Δημοσίων Σχέσεων, που είχαμε συνεργασία, για τα Αστυνομικά δρώμενα, θέλω να τον συγχαρώ για το έργο του και την προσφορά του, στην Αστυνομία αλλά και στην ελληνική κοινωνία και τον απλό πολίτη.
Η ευγένεια, η καλοσύνη, η απλότητά του και η ανθρωπιά του, είναι και ήταν υποδειγματική.
Και επειδή το έργο και τις υποχρεώσεις των Αστυνομικών τα γνωρίζω πολύ καλά, γιατί επί 35 χρόνια δούλεψα στο Αστυνομικό Ρεπορτάζ, μπορώ να τονίσω και υπογραμμίσω, ότι ο Στρατηγός Δημήτρης Μητρόπουλος, άφησε την καλύτερη εικόνα Αξ/κού της Αστυνομίας, παράδειγμα προς μίμηση για τους Νεώτερους.
Η ποιότητα του χαρακτήρα του, η μόρφωση του, το Συγγραφικό του έργο, είναι αποδεικτικά, όλων όσων προανέφερα και τον τιμούν ιδιαίτερα.
Θέλω επίσης να συγχαρώ και τη Σύζυγο του Αγγελική και τα παιδιά του Πάνο και Άννυ, που όλα αυτά τα χρόνια, του συμπαραστάθηκαν, για να μπορεί να προσφέρει στην Αστυνομία και την κοινωνία και να γράψει την δική του ιστορία προσφοράς και συνεισφοράς.
Και κλείνω, με τα συγχαρητήριά μου, για την Ομοσπονδία Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας, τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο, για την αξιοκρατική επιλογή τους.
Σας ευχαριστώ πολύ

Ευχαριστίες
Δημητρίου Μητρόπουλου - Αντισ/γου ε.α. Επίτιμου Υπαρ/γού ΕΛ.ΑΣ, κατά τη βράβευσή του την 6-2-2017, από την Ομοσπονδία Συλλόγων Τριφυλίας

Στη ζωή του ο Άνθρωπος δοκιμάζει, εκτός από τις δυσάρεστες και ευχάριστες συναισθηματικές καταστάσεις, τις οποίες, πολλές φορές εκφράζει, για να κάμει και άλλους κοινωνούς της ψυχικής ευφορίας του ή για να ανταποκριθεί, στα αισθήματα εκείνων που τυχόν τις προκάλεσαν.
Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως η ευχάριστη συγκίνηση που τον συνέχει είναι τόσο έντονη, ώστε διαταράσσει την εκφραστική του ικανότητα.
Άλλοτε δεν βρίσκει τα κατάλληλα λόγια, για να εκφράσει ότι αισθάνεται και άλλοτε τα λόγια του, επειδή ίσως δεν τονίζονται, όπως πρέπει ή δεν παρακολουθούνται από άλλες φανερές εκφραστικές εκδηλώσεις, είναι ανίσχυρα να αποδώσουν το ποθούμενο.
Και εγώ αυτή την στιγμή βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη θέση, για να εκφράσω την μεγάλη μου ευγνωμοσύνη, προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και στους Προέδρους των Συλλόγων Τριφυλίας.
Για το λόγο αυτό περιορίζομαι να πω ένα ευχαριστώ σε όλους, με την διαβεβαίωση όμως ότι η λέξη αυτή ελάχιστα αποδίδει εκείνο, που πραγματικά νιώθω, για τα οποία, όπως θα έλεγε και ο Άγγλος Φιλόσοφος Herbert Spens είμαι ευγενικά υπερήφανος και ευγενικά ταπεινός.
Αιώνια ευγνωμοσύνη χρωστώ, στον πατέρα μου Παναγιώτη και την Μητέρα μου Ευσταθία, γιατί με γαλούχησαν με αρχές αυτοσεβασμού, εντιμότητας και αξιοπρέπειας, που στάθηκαν οδηγοί στην πορεία της ζωής μου.
Θα αποτελούσε ασυγχώρητη παράλειψη μου, αν δεν ανέφερα τους τρεις εκπληκτικούς ανθρώπους, που έπαιξαν τόσο σημαντικό ρόλο στη ζωή μου.
Τον αδελφό μου Γιάννη και την αδελφή μου Αθανασία, που στο χωριό που γεννηθήκαμε το Αρτίκι, με κατεύθυναν σωστά και με αγαπούσαν ιδιαίτερα, καθώς και τον θείο μου αδελφό της μητέρας μου Πάνο Αδαμόπουλο, που ήταν πρότυπο στη ζωή μου.
Άφησα τελευταία τη Σύζυγο μου Αγγελική και τα παιδιά μου Πάνο και Άννυ να τους ευχαριστήσω, που μου συμπαραστάθηκαν στη ζωή μου και την επαγγελματική μου πορεία και για τις ακαταμάχητες προσπάθειές μου, συγγραφής των δέκα βιβλίων μου.
Τέλος είμαι απεριόριστα ευγνώμων, για όλους όσοι παρευρεθήκατε στη σημερινή εκδήλωση, που τιμήσατε με την παρουσία σας.
Ευχαριστώ πολύ όλους σας.

Οι ομιλίες σε βίντεο από το anodorioblogspot.gr εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου