Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Κοπή πίτας Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών και Συλλόγου Πτέρης (Σκλαβέϊκα)

Ο Σύνδεσμος των απανταχού Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας έκοψε στις 29-1-2017 για 65η χρονιά την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στην Αθήνα μαζί με τους συμπατριώτες μας από τον Σύλλογο Πτέρης (Σκλαβέικα). Η επιτυχία της εκδήλωσης ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και η αγάπη του κόσμου μάς συγκίνησε. 
Από τον Σύνδεσμο Σιδηροκαστριτών τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην επιστημονική κοινότητα ο Κλινικός Βιολόγος Γεώργιος Λυμπερόπουλος και η Σεισμολόγος Φωτεινή Λιακοπούλου-Morris. Από τον Σύλλογο Πτέρης για τη μακροχρόνια προσφορά του στον Σύλλογο, τους συμπατριώτες και το χωριό του, ο Ηλίας Ηλιόπουλος. Και οι δύο σύλλογοι τίμησαν επιτυχόντες σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. με καταγωγή από το Σιδηρόκαστρο και τα Σκλαβέικα. 
Την πίτα μας ευλόγησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Αργυρός με καταγωγή από την Κεφαλόβρυση (Ρίπεσι), προϊστάμενος του ιερού ναού του Αγίου Αιμιλιανού- Λόφου Σκουζέ.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ανάμεσα σε άλλους, ο Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδ. Φορτσάκης, ο οποίος παρέδωσε την πλακέτα του Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών στον κ. Λυμπερόπουλο, ο πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης, ο οποίος παρέδωσε την πλακέτα του Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών στον αδελφό της κας Λιακοπούλου, Γ. Λιακόπουλο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων- Συνδέσμων Τριφυλίας Παναγ. Λούτος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλονεριτών Δημ. Παπακωνσταντόπουλος, ο αντιπρόεδρος Συλλόγου Φιλατρινών Σταθ. Χαρτάλος, ο πρόεδρος Πλατανιτών Παναγ. Λυμπερόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σιδηροκάστρου «η Εστία» Νίκη Ζαχαροπούλου, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Λαογραφικού Συλλόγου Σιδηροκάστρου «Δημοσθένης Κάκκαβας» Θανάσης Κυριαζής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτσάνων Δημήτρης Γεωργόπουλος, ο Επίτιμος Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος κ. Μητρόπουλος, ο αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ Παναγ. Γεωργακόπουλος, ο πρόεδρος Ρουμελιωτών Ηρακλείου Αττικής Βαγγέλης Νικολάου, ο πρόεδρος της Ενώσεως Βουρλιωτών Μ. Ασίας Φώτης Καραλής, εκ μέρους της Ενώσεως Μεσσηνίων Συγγραφέων η Ελένη Μανιατάκη και ο Κωνσταντίνος Λιακάκης, ο πρωταθλητής Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Ενώσεως Επιστημόνων Αττικής Γιάννης Φωτόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου «Αθανάσιος Διάκος» Φωκίδος Μαρίζα Υφαντή, ο αστυνόμος Α΄ Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος, το αρχαιότερο μέλος και ο τελευταίος εν ζωή από τους ιδρυτές του Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών Μανούσος Παναγιώτης, η τραγουδίστρια Νάντια Καραγιάννη, συμπατριώτες μας από τη Μεσσηνία και όλο τον Μοριά, φίλοι αγαπητοί από τη Θεσσαλία, 
τη Μακεδονία, τη Θράκη και όλη την Ελλάδα.
Την πίτας μας φέτος προσέφερε ο συμπατριώτης μας από το Ραπτόπουλο Βασίλης
Βλάχος και το δώρο για το φλουρί, που κέρδισε ο Στέφανος Αναστασόπουλος, Διευθυντής Ορθοπεδικής στο Metropolitan Hospital, η συμπατριώτισσά μας Γεωργία Χριστοδούλου, η οποία προσέφερε δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Apollo Resort στην Κυπαρισσία.
Ο Σύνδεσμος Σιδηροκαστριτών τιμώντας την παράδοση και τις αλησμόνητες πατρίδες του Ελληνισμού, με τις οποίες έχει δεσμούς, μοίρασε τα σμυρναίικα αετάκια (πρωτοχρονιάτικα μικρασιατικά κουλουράκια με τη σφραγίδα του βυζαντινού δικεφάλου αετού) που έφτιαξε η Ευσταθία Λιακάκη. Ο πρόεδρος της Ενώσεως Βουρλιωτών Μ. Ασίας συνεχάρη συγκινημένος τον Σύνδεσμο Σιδηροκαστριτών, τονίζοντας ότι απ’ όσο γνωρίζει είναι ο μόνος πανελλαδικά σύλλογος με μη μικρασιατική καταγωγή, που τίμησε αυτή την παράδοση.
Επιστολή με ευχές προς τους συμπατριώτες μας έστειλε ο νέος Γενικός Περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδος Διαμαντής Μητρόπουλος. Ευχές έστειλαν, επίσης, ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου Άγγελος Χρονάς, ο πρόεδρος των Ελληνομνημόνων Καλαμάτας Σπύρος Κατσίρας και ο διάσημος σκηνοθέτης Ελληνοσουηδός Μπάμπης Τσόκας.
Ο Σύνδεσμος Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας και ο Σύλλογος Πτέρης ευχαριστούν θερμά όλους τους συμπατριώτες και φίλους για τη στήριξη και εύχονται σε όλο τον Ελληνισμό Καλή και ευλογημένη χρονιά!

Για το Δ.Σ. του Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας
Η Πρόεδρος, Μαρία Κ. Λιακάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου