Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Διπλή τιμητική βράβευση για το ιστολόγιο anodorio

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής, έγινε βράβευση από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΝΩ ΔΩΡΙΤΩΝ «ΤΟ ΣΟΥΛΙΜΑ», στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του, στο ιστολόγιο anodorio και τον Γιάννη Ανδριόπουλο, για την ανάδειξη του Χωριού μας, μέσω του ιστολογίου anodorio και της Εφημερίδας του Συλλόγου «ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΜΑΙΩΝ».
Την τιμητική πλακέτα επέδωσε στον Γιάννη Ανδριόπουλο, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Άνω Δωριτών, κ. Δημήτριος Αλλαγιάννης, ο οποίος χαρακτηριστικά είπε: «Ο Γιάννης είναι η ψυχή του Χωριού. Με την ιστοσελίδα του ενημερώνει τους απανταχού Σουλιμαίους και όχι μόνο, για τα δρώμενα. 
Επίσης βοηθάει αφάνταστα την εφημερίδα μας».
Παραλαμβάνοντας την πλακέτα, ο Γιάννης Ανδριόπουλος είπε:
«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο για τα καλά του λόγια και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, για τη μεγάλη τιμή που μου κάνει σήμερα.
Ευχαριστώ όλους, όσους στήριξαν και στηρίζουν την προσπάθειά μου για την ανάδειξη του χωριού μας και της περιοχής μας, μέσω του ιστολογίου anodorio και της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΜΑΙΩΝ».
Το ιστολόγιο anodorio ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ξεκίνησε δειλά - δειλά πριν από 8 χρόνια και η αποδοχή του κόσμου είναι κάτι παραπάνω από συγκινητική.
Έχει καταξιωθεί στις καρδιές των απανταχού Σουλιμαίων και συμπατριωτών, αφού ανά πάσα στιγμή βρίσκονται νοερά στον τόπο μας, με τη δύναμη της τεχνολογίας.

Όσον αφορά την εφημερίδα, επωμίστηκα μεγάλη ευθύνη, αφού και μέχρι την ημέρα που ανέλαβα -πριν έξι περίπου χρόνια- είχε ήδη διαγράψει μια λαμπρή πορεία από τον Κώστα Πάλλα και είχε καταξιωθεί στις καρδιές όλων μας.
Προσπάθησα πολύ και θα προσπαθήσω -για όσο διάστημα ακόμη μπορέσω- αφού όπως όλοι γνωρίζετε δεν είμαι δημοσιογράφος.
Το χωριό μας είναι στην καρδιά μας και μας ενώνει.
Όλοι αισθανόμαστε πως είμαστε κοντά του, όσο μακριά κι αν βρισκόμαστε.
Το Άνω Δώριο έγινε ακόμη περισσότερο γνωστό και αυτό οφείλεται σε όλους μας.
Ο στόχος μας να το κρατήσουμε ζωντανό πρέπει να συνεχιστεί.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ συνεχίζουμε. 
Σας ευχαριστώ».
Η δεύτερη βράβευση, για το ιστολόγιο anodorio, έγινε τη
Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017, στο ξενοδοχείο STANLEY της Αθήνας, από την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ - ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, στην εκδήλωση κοπής της 
Πρωτοχρονιάτικης πίτας της.
Συνολικά βραβεύτηκαν έξι ιστότοποι της Τριφυλίας για την
προσφορά τους στην Τριφυλία, συνδέοντας τους απανταχού της γης Τριφύλιους με τη γενέτειρά τους.
Την παρουσίαση των ιστότοπων anodorio, filiatranews, filiatranet, gargalianionline, kopanakinews,
kyparissianews έκανε ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος του Συλλόγου των απανταχού Καλονεριτών κ. 
Δημήτριος Παπακωνσταντόπουλος, Δικηγόρος παρ’ Αρείω πάγω.
Ο κ. Παπακωνσταντόπουλος, ο οποίος έχει και Σουλιμαίικη ρίζα, είπε μεταξύ άλλων:
«Είναι τιμή μας που όλοι εσείς είστε εδώ για να τιμήσουμε μια μοντέρνα πλέον εκδοχή της
επικοινωνίας, τους ιστότοπους. Είτε το θέλουμε, είτε όχι οι πληροφορίες τρέχουν με άλλους χρόνους, ο κόσμος επικοινωνεί διαδικτυακά κι έχει τη δυνατότητα σε πραγματικό χρόνο κάποιος που βρίσκεται στην Αυστραλία να βλέπει π.χ. ζωντανά το χωριό του το Άνω Δώριο - το Σουλιμά, να μπορεί να παρεμβαίνει, να σχολιάζει, να θέτει όλα αυτά τα θέματα. Όλα αυτά τα προσφέρουν τα ιστολόγια.
Ήταν μια ιδέα του τιμώμενου κ. Μητρόπουλου, την οποία ομόφωνα την αγκαλιάσαμε όλοι».
Στη συνέχεια ο κ. Παπακωνσταντόπουλος έκανε την παρουσίαση των τιμώμενων ιστότοπων.
Τελευταίο στην παρουσίαση το ιστολόγιο anodorio, για το οποίο χαρακτηριστικά είπε: «Τελειώνοντας θα αναφερθώ σε έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι εδώ για να τιμήσει την τιμή που του κάνω, όπως και ο κ. Γιαννόπουλος, τον κ. Γιάννη Ανδριόπουλο, ο οποίος έχει τον ιστότοπο anodorio. Άνω Δώριο, το θρυλικό Σουλιμά. Το θρυλικό, λοιπόν, Σουλιμά, αναδεικνύεται στον παγκόσμιο διαδικτυακό ιστό χάριν της μεγάλης αγάπης ενός ανθρώπου που προσφέρει, ανιδιοτελώς, την προσπάθειά του σε αυτό το ιστορικό μέρος για να μην χαθεί στο διάβα του χρόνου.
Επαγγελματίας πυροσβέστης, εργαζόμενος στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ο κ. Ανδριόπουλος, έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο ελεύθερο χρόνο του στο να προβάλλει μέσω του ιστολογίου του, που αυτός δημιούργησε, τις ομορφιές του χωριού του, τα ήθη, τα έθιμα, την ιστορία του, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στους συγχωριανούς του απ’ όλο τον κόσμο να έχουν καθημερινά στραμμένη την προσοχή τους και την ψυχή τους σε αυτό το ιστορικό χωριό. 
Είμαστε βέβαιοι, ότι η προσπάθεια αυτή θα καρποφορήσει και θα δώσει ένα παράδειγμα ότι τα μικρά χωριά και κυρίως τα απομονωμένα, μέσω του διαδικτύου μπορούν να έχουν μια ευκαιρία στο μέλλον. Άλλωστε όσο υπάρχει άσβεστη φλόγα της αγάπης για τη γενέτειρά μας, ποτέ δεν θα επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να τις ξεχάσουμε. Κι αν στο βάθος του χρόνου, δια των ατομικών προβλημάτων, κάποιοι απομακρύνονται υπάρχουν άνθρωποι σαν τον κ. Ανδριόπουλο να μας δίνουν την ευκαιρία να μεταφερόμαστε νοερά εκεί που γεννηθήκαμε και έχουμε καταθέσει την ψυχή μας». 
Στη συνέχεια ο Γιάννης Ανδριόπουλος, διαχειριστής του ιστολογίου anodorio είπε: 
«Ευχαριστώ την Ομοσπονδία Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας για τη μεγάλη τιμή που μου κάνει σήμερα.
Δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο, απλά αγαπώ τη γενέτειρά μου.
Το ιστολόγιο anodorio δημιουργήθηκε για να αναδείξει το ιστορικό χωριό μου το ΑΝΩ ΔΩΡΙΟ πρώην ΣΟΥΛΙΜΑ, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Τριφυλίας.
Είναι ο συνδετικός κρίκος που ενώνει τους απανταχού διασκορπισμένους συμπατριώτες μας ανά τον κόσμο, αφού ανά πάσα στιγμή βρίσκονται νοερά στον τόπο μας.
Από την αρχή που ξεκίνησε, προβάλει θέματα μόνο του τόπο μας που ενώνουν τους συμπατριώτες μας κι έτσι θα συνεχίσει. 
Σας ευχαριστώ». 
Τον τιμητικό έπαινο επέδωσε στον Γιάννη Ανδριόπουλο ο κ. Ευστάθιος Χαρτάλος, Α΄ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας Φιλιατρινών Αττικής «Η Εράνη».
Το ιστολόγιο anodorio ευχαριστεί θερμά το Δ.Σ. του Συλλόγου Άνω Δωριτών και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας, για τη μεγάλη τιμή που του έκανε. Ιδιαίτερα ευχαριστεί τον Πρόεδρο του Συλλόγου Άνω Δωριτών, κ. Δημήτριο Αλλαγιάννη, τον Γ.Γ. του Συλλόγου μας, κ. Νικόλαο Φ. Κόλλια, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας, κ. Παναγιώτη Λούτο, τον Γ.Γ. της Ομοσπονδίας κ. Δημήτριο Παπακωνσταντόπουλο και όλους εκείνους που εκδήλωσαν την αγάπη τους, είτε με την παρουσία τους είτε τηλεφωνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου