Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Οριστικό το λουκέτο σε αστυνομικά τμήματα της Μεσσηνίας

Επισημοποιήθηκαν οι συγχωνεύσεις των αστυνομικών τμημάτων στη Μεσσηνία.
Το Προεδρικό Διάταγμα για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών δημοσιεύτηκε στις 9-2-2017 σε ΦΕΚ και πλέον στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες υπηρεσίες οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτό: Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας, Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας, Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης (πρώην Α.Τ. Καρδαμύλης), Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας (πρώην Α.Τ. Μελιγαλά), Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας (πρώην Α.Τ. Κυπαρισσίας), Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, Αστυνομικό Τμήμα Κορώνης και Αστυνομικό Τμήμα Πύλου - Νέστορος.
Έδρα των παραπάνω αστυνομικών υπηρεσιών ορίζεται αντίστοιχα ο ομώνυμος δήμος πλην των Α.Τ. Τριφυλίας και Γαργαλιάνων των οποίων ως έδρες ορίζονται η Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας και Γαργαλιάνων και των Α.Τ. Κορώνης και Πύλου - Νέστορος των οποίων ως έδρες ορίζονται οι Δημοτικές Ενότητες Κορώνης και Πύλου. 
Καταργούνται τα αστυνομικά τμήματα Φιλιατρών, Κοπανακίου και Πεταλιδίου ενώ και το Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας συγχωνεύεται με το νέο Α.Τ. Τριφυλίας. Με το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας συγχωνεύονται ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Καλαμάτας, το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Καλαμάτας και ο Αστυνομικός Σταθμός Αρφαρών. Ο Αστυνομικός Σταθμός Χώρας που είναι ήδη σε αναστολή λειτουργίας, συγχωνεύεται με το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου-Νέστορος, στο οποίο συγχωνεύεται και ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Πύλου.
ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας θα λειτουργεί πλέον ως Τμήμα της οικείας Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, που πλέον διαρθρώνεται
ως εξής:
α. Τμήμα Ασφάλειας, το οποίο ασκεί τις αρμοδιότητες της δημόσιας και κρατικής ασφάλειας. Στο Τμήμα αυτό λειτουργεί Γραφείο Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.
β. Τμήμα Αλλοδαπών, το οποίο είναι αρμόδιο για τον έλεγχο της νόμιμης παραμονής και εργασίας των αλλοδαπών στην περιοχή δικαιοδοσίας της οικείας Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, την εφαρμογή της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, το χειρισμό των θεμάτων των σχετικών με την έκδοση διοικητικών πράξεων και μέτρων που αφορούν σε αλλοδαπούς, καθώς και για το χειρισμό θεμάτων πολιτικού ασύλου και προσφύγων και την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας.
γ. Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.
δ. Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης, το οποίο είναι αρμόδιο για το χειρισμό θεμάτων προσωπικού, τη διαχείριση του χρηματικού και υλικού, την εξασφάλιση της γραμματειακής εξυπηρέτησης και της εσωτερικής λειτουργίας της οικείας Υποδιεύθυνσης, την τήρηση του αρχείου και τη διεκπεραίωση αιτημάτων διοικητικής φύσης. Επίσης, είναι αρμόδιο για την έκδοση των δελτίων ταυτότητας των πολιτών της περιοχής δικαιοδοσίας της οικείας Υποδιεύθυνσης.
ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΧΑΙΑΣ 
Τα Αστυνομικά Τμήματα Διευθύνσεων Αστυνομίας Νομών διαρθρώνονται στα ακόλουθα γραφεία:
α. Γραφείο Γενικής Αστυνόμευσης, το οποίο ασκεί τις αρμοδιότητες της αστυνομίας γενικής αστυνόμευσης και πολιτικής κινητοποίησης και εκτελεί τις εργασίες εξυπηρέτησης άλλων Υπουργείων και κρατικών φορέων, που έχουν ανατεθεί στην Ελληνική Αστυνομία με ειδικούς νόμους. Επιπλέον, χειρίζεται τις υποθέσεις των εγκλημάτων κατά της ζωής των άρθρων 301, 302 και 304Α, Π.Κ., σωματικών βλαβών των άρθρων 308, 308Α, 309, 310, 311, 313, 314 Π.Κ. και κατά της προσωπικής ελευθερίας των άρθρων 325, 328, 330, 331, 332, 333 και 334 Π.Κ. Επίσης, φροντίζει για την τοποθέτηση σκοπών σε πιθανούς στόχους εγκληματικών ενεργειών και είναι αρμόδιο για την τήρηση της τάξης στις συνεδριάσεις του τοπικού πταισματοδικείου, εφόσον λειτουργεί στην περιοχή δικαιοδοσίας του.
β. Γραφείο Διοικητικής Υποστήριξης, το οποίο είναι αρμόδιο για το χειρισμό θεμάτων προσωπικού, τη διαχείριση του χρηματικού και υλικού, την εξασφάλιση της γραμματειακής εξυπηρέτησης και της εσωτερικής λειτουργίας του οικείου Τμήματος, την τήρηση του αρχείου και τη διεκπεραίωση αιτημάτων διοικητικής φύσεως. Να σημειωθεί ότι στην εσωτερική διάρθρωση των Αστυνομικών Τμημάτων Καλαμάτας και Πύλου - Νέστορος λειτουργεί και Γραφείο Τουρισμού.
Όσον αφορά το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας διαρθρώνεται πλέον στα ακόλουθα Γραφεία:
α. Γραφείο Τροχονομικής Αστυνόμευσης
β. Γραφείο Ρύθμισης Κυκλοφορίας
γ. Γραφείο Οδικών Τροχαίων Ατυχημάτων 
δ. Γραφείο Διοικητικής Υποστήριξης.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου