Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Επιτροπή Διαβούλευσης στο Δήμο Οιχαλίας

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Διαβούλευσης στο Δήμο Οιχαλίας μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθη στην συνεδρίαση της Παρασκευής.
Η επιτροπή θα αποτελείται από 53 μέλη όπως αποφάσισε η διαπαραταξιακή επιτροπή που είχε συγκροτηθεί για αυτό το σκοπό.
Όπως επισήμανε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Ηλίας Ντονάς, σε αυτή θα συμμετέχουν όλοι οι σύλλογοι και φορείς του δήμου που είναι 30, ενώ από τους 47 δημότες που είχαν κάνει αίτηση έγινε κλήρωση και επιλέχθηκαν 21, καθώς και 2 δημοτικοί υπάλληλοι.
Πάντως κατά την διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκε ότι υπάρχουν και άλλοι σύλλογοι από το δήμο που δεν συμμετέχουν και δόθηκε ένα περιθώριο μέχρι αύριο προκειμένου να καταθέσουν αιτήσεις όσοι σύλλογοι ακόμη το επιθυμούν.
Την συγκρότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης δεν ψήφισε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Παναγιώτης Παπανδρέου, ο οποίος ψήφισε λευκό.
Ομόφωνα αποφασίστηκαν επίσης οι προτάσεις ένταξης έργων για χρηματοδότηση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα -Πελοπόννησος -Ιόνια Νησιά 2007 -2013».
Σύμφωνα με την εισήγηση του αντιδημάρχου Γιώργου Κατσαμπάνη προτάθηκαν τα έργα: «Βελτίωση - διαπλάτυνση τοπικής οδού Άνω Δώριο - Κούβελα με 7η επαρχιακή οδό», «Βελτίωση - διαπλάτυνση τοπικής οδού ΤΚ Δασοχωρίου - Άνω Μέλπειας, οικισμός Αράχωβας», «Βελτίωση - διαπλάτυνση τοπικής οδού από οικισμό Αγίου Νικολάου ως οικισμό Αράχωβας». Πάντως από την μείζονα αντιπολίτευση αν και ψηφίστηκαν οι προτάσεις υπήρξαν κάποιες επιφυλάξεις, με την επικεφαλής Ελένη Αλειφέρη να σημειώνει ότι θα έπρεπε να έχει προηγηθεί μια οργανωμένη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για να κατατεθούν απόψεις για το ποια έργα μπορούν να προχωρήσουν. «Δεν θα πρέπει να γίνεται αποσπασματική υποβολή προτάσεων που μπορεί να δημιουργήσει και αντιπαλότητες», είπε χαρακτηριστικά η κ. Αλειφέρη.
Ενστάσεις για το πόσο είναι ώριμα αυτά τα έργα εξέφρασε και ο Σπύρος Αδαμόπουλος ο οποίος αναρωτήθηκε: «Μήπως το ύψος του προϋπολογισμού των έργων αυτών είναι τέτοιο που αδυνατίζει την ίδια την πρόταση που γίνεται;».
«Είναι έργα προτεραιότητας - επισήμανε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Αντώνης Τάκης - αφού συνδέουν τον δήμο με την Μεγαλόπολη, όπως και με την παράλια περιοχή της Ελαίας, είναι άξονες που περνούν από αρχαιότητες της περιοχής και συνδέουν τον ορεινό όγκο της περιοχής».
Επίσης το Σώμα ασχολήθηκε με παρατάσεις για έργα του δήμου όπου οι περισσότερες αποφάσεις ήταν κατά πλειοψηφία, με ιδιαίτερη συζήτηση να γίνεται για την παράταση προθεσμίας εκτελέσεως του έργου «Βελτίωση προσωρινής στέγασης αθίγγανων του Δήμου Μελιγαλά». Αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι επισήμαναν ότι το έργο δεν θα πρέπει να ξεκινήσει καθώς η περιοχή μόνο προβλήματα σοβαρά έχει από τους αθίγγανους. Πάντως τόσο ο
Δήμαρχος Φίλιππος Μπάμης όσο και οι επικεφαλής των παρατάξεων Ελένη Αλειφέρη και Παναγιώτης Παπανδρέου τάχθηκαν υπέρ του έργου επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες ώστε και οι άνθρωποι αυτοί να ενταχθούν στην τοπική κοινωνία και υποδομές να δημιουργηθούν όπως σχολεία, ώστε οι επόμενες γενιές τους να αλλάξουν τις σημερινές τους συμπεριφορές.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου