Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Σύμβαση με τον μητροπολίτη Τριφυλίας μέσα στον Μάρτιο για τον Άγιο Δημήτριο Άνω Δωρίου

Συνάντηση με τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο είχε χθες 1 Μαρτίου 2021 ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας υπογράφοντας προγραμματική σύμβαση για έργα στη Μονή Αγίου Νικήτα στον Σελλά και ανακοινώνοντας παράλληλα και άλλα έργα που αφορούν τη Μητρόπολη. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Νίκας επισκέφθηκε τον κ. Χρυσόστομο στο Μητροπολιτικό Μέγαρο και υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την επισκευή της μονής και του περιβάλλοντος χώρου της. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 250.000 ευρώ, ενώ όπως τόνισε ο κ. Νίκας πρόκειται για ένα ιστορικό μοναστήρι. 
Ακόμη ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε στον μητροπολίτη ότι μέσα στο Μάρτιο θα υπογράψουν την προγραμματική σύμβαση για την ανακατασκευή της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στο Άνω Δώριο
Επίσης μέσα στο Μάρτιο θα υπογράψουν την προγραμματική σύμβαση για τους Χριστιάνους, τον περιβάλλοντα χώρο του ναού και τη δεύτερη εκκλησία που υπάρχει εκεί, ύψους 600.000 ευρώ με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, αλλά το έργο θα το κάνει η Περιφέρεια. Σημείωσε δε πως οι Χριστιάνοι είναι ένα κέντρο που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ανάκαμψη της περιοχής και κατά την άποψή του όπως είπε, ο ναός είναι το ωραιότερο βυζαντινό μνημείο που υπάρχει στην Πελοπόννησο.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου