Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Εκδήλωση πολιτισμού και διασκέδασης στα Πλατάνια

Η απονομή των βραβείων του μαθητικού διαγωνισμού έκθεσης του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανιτών Μεσσηνίας “Η Αγία Ελένη” πραγματοποιήθηκε, με μια εκδήλωση πολιτισμού και διασκέδασης, το Σάββατο το βράδυ 3 Αυγούστου 2019 στο Ανοιχτό Θέατρο “Νότα Αρνόκουρου” στον Πύργο του Μπάρμπα-Αλέκου στα Πλατάνια, το οποίο έχει δημιουργήσει με προσωπικές του δαπάνες ο ευπατρίδης εφοπλιστής-επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Αλ. Αρνόκουρος.
Ο διαγωνισμός διεξάγεται από το έτος 2008 στη μνήμη της Νότας Αρνόκουρου και σε αυτόν λαμβάνουν μέρος μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου των σχολείων αρμοδιότητας των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και Μεσσηνίας!
Τη φετινή χρονιά το θέμα του διαγωνισμού ήταν εμπνευσμένο από το έργο του ποιητή Κωστή Παλαμά, στον οποίο είναι αφιερωμένο το έτος 2019: «Αφού μελετήσετε το ποίημα “Τα σκολεία χτίστε”, του Κωστή Παλαμά, να αναπτύξετε τα παρακάτω σημεία: Ποιός είναι ο ρόλος του σχολείου στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού; Το σύγχρονο σχολείο πραγματώνει, κατά τη γνώμη σας, το όραμα του ποιητή; Ποιές είναι οι δικές σας προσδοκίες από την εκπαίδευση;».
Μετά την αξιολόγηση της αρμόδιας επιτροπής για το έτος 2019 τα βραβεία έχουν ως εξής:
ΓΥΜΝΑΣΙΟ: Πρώτο βραβείο: Νικόλαος Μελάς, Γυμνάσιο Κυπαρισσίας. Δεύτερο βραβείο: Παρασκευή Αντωνοπούλου, 3ο Γυμνάσιο Πύργου. Τρίτο βραβείο: Ελένη Βαγγοπούλου, 3ο Γυμνάσιο Πύργου.
ΛΥΚΕΙΟ: Πρώτο βραβείο: Ανδριάνα-Μαρία Μαργαρίτη, Γενικό Λύκειο Ανδραβίδας, Δεύτερο βραβείο: Θεοδώρα Γαλανοπούλου, 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, Τρίτο βραβείο: Ιωάννα Σπυροπούλου, 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας.
Στους μαθητές των οποίων τα γραπτά δοκίμια διακρίθηκαν, απονεμήθηκαν χρηματικά έπαθλα και βιβλία με τη χορηγία του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Αρνόκουρου. Η εκδήλωση, εκτός από τις απονομές, περιελάμβανε και μουσικό πρόγραμμα από το γνωστό τραγουδοποιό Μπάμπη Τσέρτο!
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο χορηγός της Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, οι βουλευτές Μεσσηνίας της Ν.Δ., Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, o εκλεγμένος δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, ο εκλεγμένος πρώτος σε σταυρούς προτίμησης περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Τριφυλίας Γιάννης Μερκούρης και Γιώργος Τσακανίκας, ο πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας Παναγιώτης Στρατικόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Τριφυλίας, Γιώργος Φωτεινός, το πολιτικό στέλεχος της Ν.Δ. Πιπίνα Κουμάντου και, φυσικά, οι «οικοδεσπότες», ο γραμματέας του Συλλόγου Πλατανιτών, Παναγιώτης Λυμπερόπουλος και ο εκπρόσωπος της Κοινότητας Πλατανίων, Παναγιώτης Καραγιάννης.

Πηγή: tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου