Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη από τον Σύλλογο Καλονεριτών

Το βράδυ της Κυριακής 18-8-2019 πραγματοποιήθηκε η βραδιά - αφιέρωμα στον μεγάλο βάρδο του λαϊκού τραγουδιού Στέλιο Καζαντζίδη, από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο των απανταχού Καλονεριτών με τη στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας.
Η εκδήλωση έγινε δίπλα στις γραμμές του τρένου και έξω από το παλιό κτίριο του ΟΣΕ, το οποίο ο Σύλλογος διέσωσε από τη φθορά. Το υπέροχο ντεκόρ που κοσμούσε τον χώρο, διακόσμησε η φίλη του Συλλόγου Ελβετίδα Ιza Βachkmann, η οποία είναι λάτρης του πολιτισμού και των τεχνών. Η Ιza βοήθησε εθελοντικά, για μια ακόμη φορά, ζωγραφίζοντας τις υπέροχες μορφές σε πάνινες λωρίδες, παραπέμποντας στους μετανάστες και την απόγνωση τους.
Την επιμέλεια της πολιτιστικής εκδήλωσης είχε η πολυτάλαντη φιλόλογος, κα Τρισεύγενη Πασχάλη, η οποία παρουσίασε με συγκλονιστικό τρόπο και με οπτικοακουστικό υλικό τη ζωή και το έργο του Στέλιου. 
Πριν την παρουσίαση ο γεν. γραμματέας του Συλλόγου Καλονεριτών, κ. Δημήτρης Παπακωνσταντόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους δείχνοντας ότι η αγάπη για αυτό το μεγάλο ερμηνευτή παραμένει άσβεστη ακόμη. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε για την παρουσία του τον κ. Σπύρο Μπεράτη, έναν θρύλο του ελληνικού ραδιοφώνου, ιδρυτή του ραδιοσταθμού της Αμαλιάδας, πρωτεργάτη της ελληνικής τηλεόρασης και ιδρυτή του μουσείου ραδιοφώνου στην Αμαλιάδα. Επίσης τη Σιμέλα συζ. Αθαν. Νασόπουλου, η οποία είναι ανιψιά του Καζαντζίδη, τον κ. Σπύρο Κουτσαύτη, πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Καζαντζίδη «ΥΠΑΡΧΩ» από την Εύβοια, τον κ. Παναγιώτη Λούτο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας, τον κ. Στάθη Παρασκευόπουλο, επίτιμο πρόεδρο των ιστορικών συγγραφέων, το Δ.Σ. του Συλλόγου Αρμεναίων και τον κ. Δημήτρη Γεωργόπουλο, πρόεδρο του Συλλόγου Καλλίτσαινας.
Χαιρετισμό απεύθυναν ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Κώστας Νασόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο του Συλλόγου και την προσπάθεια δημιουργίας μουσείου στον χώρο του παλιού σχολείου και ο απερχόμενος δήμαρχος Τριφυλίας, κ. Παναγιώτης Κατσίβελας.
Σπύρος Μπεράτης
Το μουσικό πρόγραμμα που ακολούθησε με τον διεθνούς φήμης σολίστ του μπουζουκιού Γιώργο Γεωργόπουλο, από το Καλό Νερό, τη μοναδική φωνή του Γιάννη Διονυσίου, καθώς και τους εξαίρετους μουσικούς Δημήτρη Γουμπερίτση (Κοντραμπάσο) και Αθηνόδωρου 
Καρκαφίρη (κιθάρα) κατενθουσίασε τον κόσμο που πέρασε μια μοναδική και αξέχαστη βραδιά.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Σύλλογο Καλονεριτών γιατί τέτοιες εκδηλώσεις όχι μόνο ψυχαγωγούν, αλλά αναδεικνύουν την περιοχή μας και τον πολιτισμό μας.
Το ιστολόγιο anodorio, που ήταν παρόν, παρουσιάζει την εκδήλωση και την αφιερώνει στους φίλους του στην Ελλάδα και ιδιαίτερα σε αυτούς που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό… 
Γιάννης Ανδριόπουλος






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου