Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ξεκίνησε ο Άγιος Θεόδωρος στη Νέδα












Ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης του Ι. Ν. Αγίου Θεόδωρου στη Νέδα. Είναι ένα σημαντικό έργο που το εκτελεί ο Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Κυψέλης Κούβελα (Μπιζό). Βρίσκεται στα όρια του νομού Μεσσηνίας - Ηλείας.
Μια ιδέα του εκλεκτού και δραστήριου φίλου μας Δημήτρη Γεωργόπουλου γίνεται πραγματικότητα. Η φιλοπατρία του, το έντονο θρησκευτικό του συναίσθημα, η πειθώ και ο ποιητικός του λόγος μας κινητοποίησε όλους.
Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου έγινε ο αγιασμός.
Καλούμαστε όλοι να συμβάλουμε για την εκτέλεση του Θεάρεστου έργου, το οποίο θα μας δίνει τη δυνατότητα να συναντιόμαστε στο υπέροχο αυτό τοπίο, στην πύλη εισόδου του επίγειου παράδεισου της Νέδας.
Όσοι τυχόν δεν γνωρίζετε, σας πληροφορούμε ότι στην προαναφερόμενη περιοχή και συγκεκριμένα στη Βρύση του Φάσαρη, παλιά, υπήρχε Εκκλησία του Αγίου Θεοδώρου και γι’ αυτό η περιοχή εξακολουθεί και σήμερα να φέρει το όνομα του Αγίου.
Η Εκκλησία αυτή, σύμφωνα με απογραφή του 1610, ανήκε στην Άνω Φιγαλία (Παύλιτσα) Ηλείας και αυτό, γιατί την εποχή εκείνη κτήματα της περιοχής ανήκαν στην Παύλιτσα.
Η μνήμη του Αγίου Θεόδωρου εορτάζεται στις 4 Ιουλίου.Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι από το Kopanakinews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου