Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Οριστική ρήξη Γ. Παπαδόπουλου και της δημάρχου Π. Γεωργακοπούλου στον Δήμο Οιχαλίας

Τα προβλήματα που υπήρχαν στη συνεργασία των παρατάξεων του αντιδημάρχου Γιάννη Παπαδόπουλου και της δημάρχου Παναγιώτας Γεωργακοπούλου ήταν γνωστά από τις προηγούμενες ημέρες.
Χθες, με ανακοίνωση του συνδυασμού “Ανανέωση Προοπτική Δήμου Οιχαλίας”, η ρήξη έγινε οριστική. Οι έξι σύμβουλοι που υπογράφουν το σχετικό κείμενο αναφέρουν τα εξής: 
“Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούσαν κυρίως τις διαδικασίες αλλά και το γεγονός της αύξησης των δημοτικών τελών, που ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ο συνδυασμός μας αποχώρησε, δεν παραιτήθηκε, από τη στήριξη της δημοτικής παράταξης.
Η αποχώρηση προέκυψε έπειτα από έντονη προσπάθεια για συνεργασία με τη Δημοτική αρχή, με υπομονή πιστεύοντας ότι κάτι θα αλλάξει και με γνώμονα, από την πλευρά μας, το καλό του δημότη.
Ο Δήμος μας είναι αμιγώς γεωργικός με μοναδική καλλιέργεια την ελιά. Είναι ο μοναδικός Δήμος της Μεσσηνίας που δεν έχει θάλασσα και πόρους από τον τουρισμό. Παρόλα αυτά η Δημοτική Αρχή θεώρησε ότι σε μια εξασθενισμένη οικονομικά κοινωνία τόσο από την οικονομική κρίση όσο και από τις συνέπειες, πάλι οικονομικές του κορωνοϊού, να επιβάλει αύξηση τελών 40%.
Πέραν της αύξησης των τελών σχεδόν όλοι οι δημότες διορθώσαμε τα τετραγωνικά των οικιών μας, με συνέπεια να υπάρχει αύξηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Πέραν των ανωτέρων επίκειται, όπως ακούγεται, και αύξηση των τιμολογίων. Όλα αυτά δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα οικονομικής αφαίμαξης των ήδη εξασθενισμένων οικονομικά συνδημοτών μας και οδηγεί σε καταστάσεις μαρασμού της τοπικής αγοράς.
Σε αυτά τα δύο χρόνια έγιναν τεράστιες προσπάθειες για συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή. Οι προσπάθειες αποδείχθηκαν μάταιες.
Οι αποφάσεις ήταν πάντα ειλημμένες και υπήρχε η απαίτηση συμφωνίας χωρίς ενημέρωση διάλογο και επικοινωνία. Όπως αποδείχθηκε με την ψηφοφορία για την αύξηση των τελών υπήρχε επιτακτικά η απαίτηση για θετική ψήφο παρόλο που η θέση μας ήταν γνωστή στη Δημοτική Αρχή.
Σε κάθε περίπτωση ως συνδυασμός, σεβόμενοι πάντα τις αρχές της δημοκρατίας, πιστεύουμε στον ανοικτό στην ενημέρωση και λήψη αποφάσεων Δήμο. Πιστεύουμε στη λήψη αποφάσεων βάσει διαλόγου και τεκμηριωμένων απόψεων, γεγονός που αυτή τη στιγμή δε συμβαίνει, αλλά ούτε και στο μέλλον πρόκειται να συμβεί στο Δήμο Οιχαλίας με αυτή την δημοτική αρχή.
Μετά και την αποχώρησή μας από τη στήριξη της δημοτικής παράταξης υποσχόμαστε στους συνδημότες μας ότι θα είμαστε δίπλα τους.
Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να οδηγήσει το Δήμο μας σε διάλυση και την τοπική κοινωνία, που μέλη της είμαστε και οι ίδιοι, σε μαρασμό.
Κλείνοντας χωρίς να υπονοούμε οτιδήποτε για οποιονδήποτε παραθέτουμε με αγάπη και κατά σειρά μια ανάλυση σχετικά με τη διαφορά του πολιτικού με τον πολιτικάντη, καθώς και μια ρήση του Αβραάμ Λίνκολν: Ο πολιτικός σκέφτεται την επόμενη γενιά, ο πολιτικάντης τις επόμενες εκλογές. Ο πολιτικός έχει ικανότητες, που τις θέτει στην υπηρεσία της Πατρίδας του, έχει όραμα γι’ αυτήν που θέλει να το εκπληρώσει, είναι έμπειρος, με γνώση βαθιά και γνώσεις πολλές, είναι ικανός και επιδέξιος στους δύσκολους χειρισμούς, είναι δίκαιος, είναι με ένα λόγο ένας σοφός πολιτικός ηγέτης.
Ο πολιτικάντης μπορεί να έχει ικανότητες, να είναι έμπειρος στους τακτικούς χειρισμούς, να είναι ικανός στο λόγο, αλλά το μόνο που επιδιώκει είναι να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του, αγνοώντας την τύχη του λαού, που τον ακολουθεί. Είναι ο επιτήδειος, που γνωρίζει να αναρριχάται, που διαθέτει αυξημένη πονηρία, που γνωρίζει πολύ καλά το ρόλο του κόλακα, -προς τους επάνω υποκλίσεις και εξυπηρετήσεις και προς τους κάτω περιφρόνηση, αλαζονεία, εκμετάλλευση, είναι αυτός που εκμεταλλεύεται αξιώματα και καταστάσεις για προσωπικό όφελος.
«Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλον τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό».
Την παραπάνω ανακοίνωση αποδέχονται και συνυπογράφουν όλα τα μέλη του συνδυασμού «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»: 
ο επικεφαλής Παπαδόπουλος Ιωάννης και Διαγούπης Γεώργιος, Μέρμηγκας Γιώργος, Ρέβη Αλίκη, Σταυρόπουλος Ηλίας, Στεφανούρης Αθανάσιος.

Πηγή: tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου