Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

2ο Φετινό Αντάμωμα Απανταχού Μεσσηνίων στην Καλαμάτα από τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία

Αγαπητά μέλη της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας και Απανταχού Μεσσήνιοι,
Μετά την Πύλο συνεχίζουμε τα κατά τόπους ανταμώματα των απανταχού της γης Μεσσηνίων τώρα στην Καλαμάτα και σας καλούμε στην ταβέρνα «Βατουριώνα», οδός Αύρας 34, στην Καλαμάτα, την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 και ώρα 20:30.
Το αντάμωμα εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και θα παρουσιαστεί το εξαιρετικό βιβλίο του Στάθη Κακούτη «Μοραΐτικα και άλλα Δημοτικά Τραγούδια». Το βιβλίο εξέδωσε η Μεσσηνιακή Αμφικτυονίας και θα δοθεί στους συμμετέχοντες. Θα αποκαλυφθούν από τον κ. Νίκο Νικολόπουλο, Αντώνη Αγγελόπουλο και τον συγγραφέα πως τα δημοτικά τραγούδια είχαν συμβολισμούς και προετοίμαζαν την επανάσταση κάτω από τη μύτη των Οθωμανών.
Το αντάμωμα θα συνοδευτεί ζωντανά με δημοτικά τραγούδια και φαγητό και θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν για την προστασία μας από τον covid-19 την ημέρα αυτή.
To μενού αποτελείται από μια μερίδα χοιρινό με πατάτες στο φούρνο, μία ανάμεικτη σαλάτα και μία τυρί ανά τέσσερα άτομα και κρασί χύμα. Κόστος στα 10 ευρώ. Το χοιρινό το συνιστούμε, ωστόσο όσοι δεν το προτιμούν μπορούν να παραγγείλουν της ώρας από τον κατάλογο του καταστήματος. Για οτιδήποτε επιπλέον θελήσουν οι καλεσμένοι θα πληρώσουν με βάση τον κατάλογο του καταστήματος.
Παρακαλούμε δηλώστε μέχρι την Τετάρτη 28 Ιουλίου την παρουσία σας και τον αριθμό των ατόμων της παρέας σας στην Γραμματέα Οργανωτικού της Αμφικτυονίας κα Έφη Μπούνα στο τηλ. 694 654 0829 ή Email: efibouna@gmail.com ή στα άλλα μέλη της Αμφικτυονίας.

               Ο Πρόεδρος                                            Ο Γραμματέας
    Αθανάσιος Βασιλόπουλος                       Παναγιώτης Μπαζίγος
       Δήμαρχος Καλαμάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου