Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Η παρουσία του Συλλόγου Απανταχού Αρμεναίων στην έκθεση ''Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός"

Ο Σύλλογος των Απανταχού Αρμεναίων με μεγάλη περηφάνια ολοκλήρωσε την τριήμερη παρθενική του παρουσία στην «Έκθεση Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός» που έλαβε χώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 12-13-14 Απριλίου 2019! Ανάμεσα σε περίπτερα μεγάλων Ομοσπονδιών και Συλλόγων από όλη την χώρα, κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων με την πρωτότυπη παρουσίαση σε διάφορες παραλλαγές συνταγών του λαχανικού μπάμια και να κάνει γνωστή τη ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΑΜΙΑΣ που διοργανώνεται με επιτυχία κάθε Αύγουστο στο χωριό μας, τους Αρμενιούς Κυπαρισσίας! Οι επισκέπτες του περιπτέρου μας, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα τοπικά δρώμενα με επίκεντρο τους Αρμενιούς, αλλά και να γνωρίσουν τοπικά προϊόντα όπως Παραδοσιακά Ζυμαρικά, Παξιμάδια, Ελιές, Χειροποίητα γλυκά κουταλιού και Κρασί, που παράγουν οι συγχωριανοί μας με αγνές πρώτες ύλες! 
Το Δ.Σ., θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά του, τους τοπικούς παραγωγούς για τα προϊόντα που έστειλαν, τους εθελοντές και φίλους του συλλόγου που συνέδραμαν στο στήσιμο του περιπτέρου, όσους μας δάνεισαν αντίκες για τον διάκοσμο του περιπτέρου και όσους μας εμπιστεύτηκαν να εκπροσωπήσουμε το χωριό μας και την Τριφυλία. 
Μεγάλη τιμή για τον Σύλλογό μας αποτέλεσε το θερμό ενδιαφέρον που έδειξε η Περιφέρεια Κρήτης και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κα Λιόνη Μαρία και ο κος Πανταζής του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Ρεθύμνης, για την «ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΑΜΙΑΣ» και την ιεροτελεστία των δρώμενων που εξελίσσονται στους Αρμενιούς στα πλαίσια της Γιορτής έως την κορύφωση τους το Σάββατο με την συμμετοχή αρκετά μεγάλου αριθμού κοινού. 
Επίσης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου-ΔΗ.Κ.Ε.Σ., έκανε επίσημη πρόσκληση μέσω της Προέδρου του Συλλόγου κας Αδαμοπούλου Αργυρώς, να συμμετάσχουμε στο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» στην Σίφνο, παρουσιάζοντας συνταγές με μπάμια! 
Κλείνοντας, ο Σύλλογός μας θέλει να τονίσει ότι η δυναμική παρουσία ενός μικρού Συλλόγου, εν συγκρίσει με τους μεγαλύτερους αριθμητικά, μπορεί να γίνει ακόμα πιο ηχηρή και μεγάλη όταν έχει την αμέριστη υποστήριξη και συνδρομή τόσο των ίδιων των μελών του όσο και των φίλων του! 
Συνεχίζουμε δυναμικά το έργο μας! 

Με εκτίμηση, 

       Η πρόεδρος                   Τα Μέλη του Δ.Σ.           Η γ. γραμματέας 
Αδαμοπούλου Αργυρώ                                               Γκότση Αντωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου