Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Εορτασμός της επετείου της γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

Την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 εορτάστηκε η επέτειος της ημερομηνίας γέννησης (3/4/1770) του ήρωα της Επανάστασης Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στον τόπο γέννησής του, στη θέση Ραμοβούνι του Δήμου Οιχαλίας. 
Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 11:00, με βροχερό καιρό, με την τέλεση τρισάγιου στον χώρο προ του ανδριάντα του Ήρωα.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από: τον εκπρόσωπο της 120 ΠΕΑ, σμήναρχο κ. Πέτρο Ντουλαπτσή, εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, τον περιφερειακό σύμβουλο, κ. Απόστολο Γκούνη, εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τον δήμαρχο Οιχαλίας, κ. Αριστείδη Σταθόπουλο,  τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης "Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ'', κ. Αντώνη Γυφτόπουλο, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Μίλα, κ. Φώτη Βλάχο, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Βασιλικού, κ. Φώτη Παπαδήμα, τον πρόεδρο του Συλλόγου Μιλαίων,  κ. Δημήτρη Κορμά,  την εκπρόσωπο του Συλλόγου Βασιλικαίων, κα Αναστασία Σταυροπούλου, τον εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων των Πελοποννησίων και τον εκπρόσωπο του Συλλόγου απανταχού Πελοποννησίων, κ. Θεοδόσιο Κακούτη.
Ακολούθησε χαιρετισμός από τον δήμαρχο Οιχαλίας, κ. Αριστείδη Σταθόπουλο, ο οποίος καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τήρηση ενός λεπτού σιγής στη Μνήμη του Εθνικού Ήρωα. 
Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε η ιστορικός κα Μαρία Λιακάκη, πρόεδρος του συνδέσμου Σιδηροκαστριτών και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας, με τίτλο: «…εις το 1770, Απριλίου 3 Δευτέρα της Λαμπρής». Η γέννηση του απελευθερωτή της Ελλάδος Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι Μεσσηνίας. 
Ακολούθησαν απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του Δήμου Οιχαλίας και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη φιλαρμονική του Δήμου Οιχαλίας. 
Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης συνεχίστηκε με παραδοσιακούς χορούς από τον Σύλλογο Γυναικών Δωρίου και από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Μελιγαλά. 
Μετά το πέρας της εκδήλωσης παρατέθηκε μικρή δεξίωση από τον Δήμο Οιχαλίας. 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Οιχαλίας, κ. Αθανάσιος Κόλλιας, η εκπρόσωπος της Τ.Κ. Άνω Δωρίου, κα Αγγελική Θεοχάρη, ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός, κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Οιχαλίας και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, κ. Φίλιππος Μπάμης, ο κ. Δημήτρης Αναστασόπουλος, υπεύθυνος εκλογικής ετοιμότητας Πελοποννήσου της Νέας Δημοκρατίας, και αρκετός κόσμος. 
Μετά το πέρας της εκδήλωσης Πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων των Πελλοποννησίων, αντιπροσωπία από όλη την Ελλάδα υπέγραψαν την Ιδρυτική Πράξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων των Πελοποννησίων.
Παρόντες ήταν οι Πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων Γαλατσίου - Αττικής Κατσούλας Δημήτριος, Λαυρίου-Αττικής Μανιάτης Γεώργιος, Λειβαδιάς - Βοιωτίας Πεθένος Κωνσταντίνος, Λάρισας Αλειφέρης Ιωάννης, Ευβοίας Γεωργουλόπουλος Θεοδόσης, Σύρου Καλοφωλιάς Ιωάννης, Θεσσαλονίκης Γυφτόπουλος Αντώνιος, Αρτέμιδας - Αττικής Λιαμπότης Ιωάννης και Αγίων Αναργύρων - Αττικής Παπανδρέου Διονύσιος, όλοι τους Μέλη του Προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου της υπό σύσταση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου