Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Σε εξέλιξη διαγωνισμός δακοκτονίας

Η ελαιοκομία είναι κυρίαρχη αγροτική δραστηριότητα στη Μεσσηνία.
Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή που το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης περιόρισε τις πιστώσεις προς τις Περιφέρειες της Χώρας για την καταπολέμηση του δάκου, του σοβαρότερου εχθρού της ελιάς στην πατρίδας μας και σε άλλες παραμεσόγειες χώρες, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ελήφθη ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου, με την οποία εζητήθη από το αρμόδιο Υπουργείο να κινηθεί δραστήρια και να προβεί σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα η κατανομή των αναγκαίων πόρων και η προμήθεια των φυτοπροστατευτικών φαρμάκων για τη δακοκτονία. 
Σήμερα, βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός δακοκτονίας. Μάλιστα, τόσο ο διαγωνισμός ψεκασμών, όσο και παγιδοθεσίας, έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί στην Ε.Ε. ένα μήνα νωρίτερα από την περσινή χρονιά και σύμφωνα με την εγκριθείσα χρηματοδότηση, θα γίνουν κατά μέσο όρο 3,5 ψεκασμοί. 
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει δεσμευτεί ότι δεν θα καθυστερήσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για την πρόσληψη του εποχικού προσωπικού δακοκτονίας, καθώς και την προμήθεια γεωργικών φαρμάκων, η οποία γίνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η σχετική τροπολογία για τη δυνατότητα εκτέλεσης προσυμβατικών εργασιών της δακοκτονίας, έχει ζητηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να γίνει έγκαιρα και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. 
Εν αναμονή των ενεργειών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η Π.Ε. Μεσσηνίας είναι πανέτοιμη για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού. 

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου
Αντωνίας Μπούζα - Κωνσταντέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου