Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας & Ολυμπίας για το περιστατικό στον Αγ. Γεώργιο Δωρίου

Ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό που έλαβε χώρα στον Άγιο Γεώργιο Δωρίου εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας. Στην ανακοίνωση αναφέρει:
''Η Ιερά Μητρόπολις Τριφυλίας καὶ Ολυμπίας δηλώνει την βαθυτάτην θλίψιν της δια την έντασιν που προκλήθηκε μετά την Θείαν Λειτουργίαν του εορτασμού του Αγίου Γεωργίου εις τον φερώνυμον Ιερὸν Ναόν του Αγίου Γεωργίου Δωρίου Μεσσηνίας. Όλες οι αναφερθείσες καταγγελίες εξετάζονται.
Η σαφής βούλησις του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου κ. Χρυσόστομου δια να αντιμετωπιστούν θέματα παρανομίας, διαφθοράς και ασεβείας προς τις ιερατικὲς αρχές έχει ενοχλήσει κάποιους «επαγγελματίες» που εμφανίζονται ως πιστοί, ενὼ αποσκοπούν αποκλειστικὰ εις ίδια συμφέροντα.
Η υποδειγματικὴ αφοσίωσις του Σεβασμιωτάτου στο έργο της ποιμαντικής ανατάσεως της εν λόγω ενορίας αλλά και της δικαίας προασπίσεως των συμφερόντων του Ιερού Ναού επ’ αγαθώ πάντα του ποιμνίου, απαντούν στους ισχυρισμούς περὶ δήθεν αδιαφορίας της Ιερᾶς Μητροπόλεως.
Δηλώνουμε ρητώς ότι πάγια θέσις της Ιεράς Μητροπόλεως είναι η άμεσος επίλυσις όλων των προβλημάτων εις την περιφέρειαν αρμοδιότητός της, η προαγωγή του ποιμαντικού έργου και η προάσπισις με κάθε νόμιμο μέσο των Εκκλησιαστικών αρχών μας”.

Πηγή: BEST TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου