Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Εορτάστηκε η επέτειος της μάχης των 7 Λαπαίων

Η επέτειος της μάχης των 7 Λαπαίων που πολέμησαν τα στρατεύματα του Ιμπραήμ στη θέση "Κουρόρα", γιορτάστηκε την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 από τον Δήμο Τριφυλίας, τιμώντας έτσι τους ηρωικούς αγωνιστές που θυσιάστηκαν πολεμώντας για την πατρίδα τους.
Στην μάχη αυτή 7 γενναία μαχόμενοι Λαπαίοι (Μήτζας, Τζανέτος, Μπούρας, Πανοστάθης ή Πανούσης, Δήκος, Στέργιος, Ματζώρης) θυσιάστηκαν πολεμώντας μόνοι τους απέναντι στη στρατιά του Ιμπραήμ, προκειμένου να δώσουν χρόνο στους υπόλοιπους συγχωριανούς τους να εγκαταλείψουν το χωριό και να σωθούν, πράγμα το οποίο κατάφεραν.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Άνω Λάπι, από τον ιερέα Κοπανακίου, π. Φώτιο Τσαρουχά, ενώ στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο σημείο της μάχης, στη θέση "Κουρόρα", όπου βρίσκεται το μνημείο. 
Παναγιώτης Λούτος
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Γεώργιος Κ. Μέμμος, ενώ ποιήματα απήγγειλαν μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Κοπανακίου. 
Ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Τριφυλίας, κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας, κ. Ιωάννης Μερκούρης, ο αντιδήμαρχος Οιχαλίας, κ. Αθανάσιος Ν. Κόλλιας και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας, κ. Παναγιώτης Λούτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου