Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Εορτάστηκε η επέτειος γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

Την Κυριακή 1 Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση, σε ανάμνηση της ημερομηνίας γέννησης (3/4/1770) του ήρωα της Επανάστασης Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στον τόπο γέννησής του, στη θέση Ραμοβούνι 
Μεσσηνίας.
Η εκδήλωση,
 που οργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Π.Ε. Μεσσηνίας με τη συμμετοχή του Δήμου Οιχαλίας, ξεκίνησε στις 11:00 με την τέλεση τρισάγιου στον χώρο του ανδριάντα του Ήρωα της Επανάστασης.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και
εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας, από τον κα Μαρία Λιακάκη, ιστορικό - υποψήφια διδάκτορα βυζαντινής ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρο του συνδέσμου Σιδηροκαστριτών και Β΄ αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας. Η ομιλήτρια, αφού αναφέρθηκε στη ζωή του μεγάλου αρχιστράτηγου, τόνισε πως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης για την πατρίδα πέρασε τόσα πολλά, ακόμη και φυλακίσεις. Γι’ αυτή τα θυσίασε όλα. Γι’ αυτό κι εμείς θα τον τιμάμε, ακόμη κι αν μείνουμε οι τελευταίοι σ’ αυτόν τον κόσμο, γιατί έμαθε σε όλους εμάς πως οι δούλοι γίνονται ελεύθεροι. 
Στη συνέχεια έγιναν απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του Δήμου Οιχαλίας και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Ακολούθησαν
παραδοσιακοί χοροί από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Μελιγαλά και από τον Σύλλογο Γυναικών Δωρίου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μικρή δεξίωση από τον Δήμο Οιχαλίας. 
Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους: ο βουλευτής Μεσσηνίας, κ. Πέτρος Κωνσταντινέας, ο βουλευτής επικρατείας, κ. Χρήστος Παππάς, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, κα Ελένη Αλειφέρη, ο δήμαρχος Οιχαλίας, κ. Αριστείδης Σταθόπουλος, ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας και πρώην αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, κ. Παναγιώτης Αλευράς, οι πρώην βουλευτές Μεσσηνίας, κ.κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος και Δημήτριος Σαμπατζιώτης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, κα Αντωνία Μπούζα και κ. Περικλής Μαντάς, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Οιχαλίας, κα Γιώτα Γεωργακοπούλου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Οιχαλίας, κ. Νικόλαος Λιόγας, ο αντιδήμαρχος Οιχαλίας, κ. Γεώργιος Μέρμηγκας, ο πρώην δήμαρχος Οιχαλίας, κ. Φίλιππος Μπάμης, ο πολιτευτής, κ. Μίλτος Χρυσομάλλης και άλλοι.
Στην εκδήλωση συμμετείχε και η φιλαρμονική του Δήμου Οιχαλίας.

Σημ.: Φωτογραφία - Π.Ε. Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου