Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Τον Ιούλιο στην κυκλοφορία η γέφυρα στο Παραδείσια - Τσακώνα

Τον Ιούλιο πρόκειται τελικά να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην κυκλοφορία η τοξωτή μεταλλική γέφυρα στο πολύπαθο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα.
Την προθεσμία αυτή προσδιόρισε στην "Ε" ο υπεύθυνος του εργοταξίου Νίκος Ντονάς. Όπως μας εξήγησε, το έργο καθυστέρησε, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών του φετινού χειμώνα. «Τρεις μήνες μηδενίσαμε τις εργασίες, δε δουλέψαμε καθόλου, λόγω της συνεχούς βροχής και του αέρα», είπε και παρατήρησε πως «με αέρα 5 μέτρα το δευτερόλεπτο δεν επιτρέπεται να γίνονται εργασίες».
Αυτές τις μέρες ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των 40 αναρτήρων (20 από κάθε πλευρά) και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η τοποθέτηση, το μοντάρισμα των μεταλλικών κομματιών του καταστρώματος. Θα ακολουθήσουν η σκυροδέτηση και η ασφαλτόστρωση του καταστρώματος, τα στηθαία ασφαλείας, η σήμανση και τα φώτα.
Ο κ. Ντονάς σημείωσε ότι η εντυπωσιακή γέφυρα είναι ασφαλής και δεν πρόκειται να κινδυνεύσει με κατάρρευση, παρότι βρίσκεται στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης, η οποία είναι και θα συνεχίσει να είναι ενεργής, όπως επιβεβαιώνουν και τα μηχανήματα που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή. Ειδικότερα, έχουν τοποθετηθεί κλισιόμετρα σε 3 ζώνες, τα οποία το φετινό χειμώνα έχουν δείξει μεγαλύτερη μετακίνηση της κατολίσθησης, 8 με 9 χιλιοστά, ενώ τον περσινό ήπιο χειμώνα ήταν 2 - 3 χιλιοστά και τον προπέρσινο που είχε βροχές, αλλά όχι παρατεταμένες, 5 με 6 χιλιοστά. Το καλοκαίρι η μετακίνηση είναι 1 χιλιοστό.
Για την ασφάλεια και τη θωράκιση της γέφυρας ο υπεύθυνος της κατασκευάστριας εταιρείας παρατήρησε ότι η γέφυρα στηρίζεται σε σταθερά σημεία, το κύριο μήκος της είναι 290 μέτρα, ενώ αυτό της κατολίσθησης 120 με 130 μέτρα. «Και το βουνό να φύγει, η γέφυρα δεν κινδυνεύει, θα περάσει από κάτω», επεσήμανε ο Ν. Ντονάς.

eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου