Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Εόρτιο μήνυμα Χριστουγέννων από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Σεβόμενος τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα, θα ήθελα να σας απευθύνω λίγα λόγια ψυχής γι’ αυτές τις γιορτινές μέρες. Όχι μόνο χάρη στο θεσμικό μου ρόλο, αλλά κυρίως από προσωπική μου εσωτερική επιθυμία, ως άνθρωπος και συμπολίτης σας.
Αυτά τα Χριστούγεννα είναι διαφορετικά για όλους. Τα βιώνουμε με σκεπτικισμό και αγωνία για το αύριο. Τα βιώνουμε με έναν διαρκή και καθημερινό αγώνα. Με την απειλή της ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους. Με μεγάλες κοινωνικές ομάδες να απειλούνται από τη  φτώχεια και με την απαισιοδοξία να ελλοχεύει.
           
Φίλες και φίλοι,

Το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι το πλέον χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο άγγελμα στην ιστορία του ανθρώπου. Αυτό το μήνυμα είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ, λόγω της δύσκολης συγκυρίας. Γιατί απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο και φέρνει στις ψυχές την ελπίδα και την αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο. Γιατί διδάσκει την αξία που έχουν τα απλά πράγματα. Τη σημασία που έχει να είμαστε άνθρωποι.
Οι γιορτές αυτές αποτελούν μια ευκαιρία να ξαναβρούμε τις αξίες μας ως άτομα και ως κοινωνία γενικότερα. Να αναζητήσουμε ερείσματα στην οικογένεια, στους φίλους, στην αλληλεγγύη που χαρακτηρίζει το λαό μας, στις παραδόσεις μας. Να βάλουμε σε πρώτο πλάνο τον άνθρωπο. Να οδηγηθούμε από την κρίση στην ελπίδα. Να αντιστρέψουμε όλες τις δυσοίωνες προβλέψεις με πείσμα, συνεργασία, αισιοδοξία και υπευθυνότητα.
Πάνω από όλα όμως χρειάζεται κατάλληλος σχεδιασμός, καινοτόμες ιδέες και όραμα για το μέλλον. Τώρα λοιπόν που δοκιμάζονται οι αντοχές ολόκληρης της κοινωνίας, είναι απαραίτητη η σύμπνοια και η συνεργασία όλων μας, πέρα και πάνω από διαχωριστικές γραμμές και αγκυλώσεις του παρελθόντος.
           
Ας γιορτάσουμε λοιπόν τα φετινά Χριστούγεννα, προσφέροντας ό,τι μπορούμε στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Κι ας ενδυναμώσουμε την πίστη και την ελπίδα, πως αργά ή γρήγορα θα έρθουν καλύτερες μέρες για τη χώρα μας και το λαό μας.
Εύχομαι σε όλους σας να έχετε υγεία, υπομονή, αγάπη και να περάσετε με προσωπική και οικογενειακή ευτυχία τις ευλογημένες αυτές ημέρες.

Ο νέος χρόνος ας είναι καλύτερος για όλους μας.  


                                                              ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ
 ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου