Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Έργα βελτίωσης και ανάδειξης της περιοχής της Νέδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                    Καλαμάτα   5/12/2012        
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                          
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ             
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα «Παναγιώτης Φωτέας» του Διοικητηρίου, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, με αντικείμενο το «Σχέδιο Δράσεων Βελτίωσης - Ανάδειξης Δικτύου Μονοπατιών Περιοχής Νέδας Ν. Μεσσηνίας - Έργα Αναψυχής», προϋπολογισμού 500.000 € περίπου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Φίλιππος Μπάμης, ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας κ. Ιωάννης Φιλντίσης, ο Διευθυντής Δασών Μεσσηνίας κ. Γεώργιος Σωτηρόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας ΑΕ κ.Νικόλαος Αλεξανδρόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ/νσης Τεχνικών  Έργων  της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και στελέχη της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας.
Συζητήθηκε και αποφασίστηκε η επίσπευση των διαδικασιών και της σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης για την υποβολή αίτησης ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ.
Προβλέπονται έργα ανάδειξης, σήμανσης, βελτίωσης πρόσβασης, ασφάλειας των επισκεπτών, δημιουργία χώρων αναψυχής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Το έργο θα συμβάλει στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Νέδας και στην αειφορική διαχείριση του περιβάλλοντος.
                                                                        Από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου