Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Καταψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Οιχαλίας - "Στον αέρα" ο προϋπολογισμός

Δεν πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Οιχαλίας. Η εξέλιξη αυτή υποχρεώνει την δημοτική αρχή να φέρει εκ νέου προς ψήφιση το Τεχνικό Πρόγραμμα, αναμορφωμένο, ενώ μετά την καταψήφισή του βρίσκεται "στον αέρα" και ο προϋπολογισμός του δήμου. 
Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος για τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τα έργα του δήμου, Νίκος Αλεξόπουλος, καθώς και δύο σύμβουλοι της πλειοψηφίας από τη Δημοτική Ενότητα Δωρίου. 
Ειδικότερα, καταψήφισαν 13 σύμβουλοι (μεταξύ αυτών οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας Ηλίας Σταυρόπουλος και Ηλίας Σακελλαριάδης, καθώς και η ανεξάρτητη σύμβουλος Χρυσούλα Βλάχου), ενώ 9 ψήφισαν υπέρ. "Όχι" ψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση διαμαρτυρόμενη για την απουσία νέων έργων και σχεδιασμού έργων με χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ. Οι σύμβουλοι της μειοψηφίας επεσήμαναν ακόμη ότι η πρόσκληση για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και οι πίνακες με τα έργα του Τεχνικού Προγράμματος έφτασαν στα χέρια τους την τελευταία στιγμή, και διαμαρτυρήθηκαν ότι στην ουσία το πρόγραμμα είναι ένας κατάλογος με συνεχιζόμενα από πέρυσι έργα. 
Ο δήμαρχος Φίλιππος Μπάμης υπεραμύνθηκε του «προγράμματος λιτότητας» -όπως χαρακτήρισε ο ίδιος το Τεχνικό Πρόγραμμα-, που δεν ξεπερνά τα 3.301.492 ευρώ. Είπε ότι κανένας δήμος δεν σχεδιάζει ή εντάσσει νέα έργα στο Τεχνικό του Πρόγραμμα, εξαιτίας της μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης, αλλά και της εν γένει κακής οικονομικής κατάστασης της χώρας. Ξεκαθάρισε δε πως αν δεν ανοίξει ο κρατικός κορβανάς δεν θα γίνουν έργα. 
Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ελένη Αλειφέρη κατήγγειλε τη δημοτική αρχή για ανεπάρκεια και ανικανότητα στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ. «Χρήματα στο ΕΣΠΑ υπάρχουν, αλλά η δημοτική αρχή απέχει πολύ από τη λογική της αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Πυρά για τη στρατηγική και τη στόχευση των έργων δέχτηκε η πλειοψηφία και εκ των έσω, με πρωτοστάτη τον δημοτικό σύμβουλο Ηλία Σακελλαριάδη. Ο οποίος υπονόησε ότι υπάρχουν "δυο - τρεις μάγκες" (τους οποίους δεν κατονόμασε), που περιτριγυρίζουν το δήμαρχο και φτιάχνουν κάθε χρόνο το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου.
Αντιδράσεις υπήρξαν και από τον συγκεντρωμένο κόσμο, ιδιαίτερα για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αγροτικοί δρόμοι. Εν τω μεταξύ, από τη συνεδρίαση έλειπαν επίσης οι περισσότεροι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, και σύμβουλοι της αντιπολίτευσης άφησαν να εννοηθεί ότι με την απουσία τους οι πρόεδροι έδειξαν την αποδοκιμασία τους για την έλλειψη προγραμματισμού έργων στα χωριά. 
 
Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου