Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Αναβολή Κτηματολογίου για τον Δήμο Οιχαλίας ζητεί το ΤΕΕ Πελοποννήσου

Την αναβολή της προανάρτησης του Κτηματολογίου και για τον Δήμο Οιχαλίας ζητεί το ΤΕΕ Πελοποννήσου, καθώς όπως τονίζει έχουν παρουσιαστεί μεγάλα προβλήματα αστοχίας στα όρια των γεωτεμαχίων που δηλώθηκαν.
Σημειώνει πως θα πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην δημιουργηθούν στην περιοχή προβλήματα στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας των πολιτών και να μην ξεκινήσει ένας φαύλος κύκλος διορθώσεων με το ανάλογο βέβαια οικονομικό κόστος. Επίσης ο ανάδοχος θα πρέπει να διορθώσει την κτηματολογική βάση με τα όρια που αποτυπώνονται στα υποβληθέντα τοπογραφικά διαγράμματα και στη συνέχεια να ακολουθήσει η προανάρτηση.
Αναλυτικά στο σχετικό έγγραφο της προέδρου του ΤΕΕ Πελοποννήσου Χαρίκλειας Τσιώλη πολιτικού μηχανικού EMΠ-MSc προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τον υφυπουργό Τηλεπικοινωνιών και Κτηματολογίου Θεόδωρο Λιβάνιο, το Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε. και τον γενικό του διευθυ
ντή Στέφανο Κοτσώλη, σημειώνεται: «Κατόπιν και προηγούμενης επιστολής που αφορούσε την περιοχή του Δήμου Τριφυλίας του Νομού Μεσσηνίας, επανερχόμαστε και σας ενημερώνουμε ότι και κατά το στάδιο της προανάρτησης της περιοχής του Δήμου Οιχαλίας του Νομού Μεσσηνίας έχουν παρουσιαστεί μεγάλα προβλήματα αστοχίας στα όρια των γεωτεμαχίων που δηλώθηκαν. Οι πολίτες είχαν υποβάλει εξαρτημένα τοπογραφικά διαγράμματα με επίγειες μετρήσεις συντεταγμένων ΕΓΣΑ, πληρώνοντας και το ανάλογο κόστος, εμπιστευόμενοι την ανακοίνωση της 1.2.2019 της "Κτηματολόγιο Α.Ε.", σύμφωνα με την οποία «ο πλέον αξιόπιστος τρόπος εντοπισμού και προσδιορισμού των ορίων των ακινήτων είναι το σύγχρονο τοπογραφικό διάγραμμα (εξαρτημένο τοπογραφικό) που διαθέτει συντεταγμένες ΕΓΣΑ».
Δυστυχώς τα τοπογραφικά διαγράμματα που υποβλήθηκαν από τους πολίτες δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία και έχουν καταχωρισθεί λανθασμένα. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην δημιουργηθούν στην περιοχή προβλήματα στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας των πολιτών (μεταβιβάσεις, αγοραπωλησίες, τακτοποίηση αυθαιρέτων κ.λπ.) και να μην ξεκινήσει ένας φαύλος κύκλος διορθώσεων με το ανάλογο βέβαια οικονομικό κόστος.
Κατόπιν των ανωτέρω, το ΤΕΕ Πελοποννήσου ζητά την αναβολή της προανάρτησης του Κτηματολογίου στην Οιχαλία, ώστε να δοθεί χρόνος στον ανάδοχο να διορθώσει την κτηματολογική βάση με τα όρια που αποτυπώνονται στα υποβληθέντα τοπογραφικά διαγράμματα και στη συνέχεια να ακολουθήσει η προανάρτηση».

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου