Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης λιγνιτικών περιοχών - Δικαίωση για τη Δημοτική Αρχή Οιχαλίας

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμοδίου για τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις ΣΔΙΤ κ. Παπαθανάση, δέχθηκε σήμερα Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 στο γραφείο της, η Δήμαρχος Οιχαλίας κα Γεωργακοπούλου, για το θέμα του σχεδίου δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης λιγνιτικών περιοχών που αφορά άμεσα και το Δήμο Οιχαλίας.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι κ.κ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας, ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Μαντάς, ο Συντονιστής του Σχεδίου κ. Μουσουρούλης, ο Γενικός Γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Καβαλάκης, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Οικονόμου, η συνδημότης μας και σύμβουλος του Αναπλ. Υπουργού κα Παντελοπούλου και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Οιχαλίας κ.κ. Δημητρακόπουλος και Ντονάς και τέλος ο Γενικός Γραμματέας κ. Γυπατίδης.
Ο Δήμος Οιχαλίας είχε παρέμβει με τα δίκαια αιτήματα του και τις παρατηρήσεις του, από τον Οκτώβριο του 2020, πάνω στο σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης λιγνιτικών περιοχών που είχε αναρτηθεί στη δημόσια διαβούλευση, που δεν είχαν προβλεφθεί και αδικούσε το σχέδιο αυτό κατά την άποψη της δημοτικής αρχής, τον Δήμο Οιχαλίας.
Με μεγάλη χαρά σήμερα η Δήμαρχος Οιχαλίας κα Γεωργακοπούλου, άκουσε από τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Παπαθανάση ότι το αίτημα του Δήμου Οιχαλίας που είχε υποβληθεί από τον Οκτώβριο 2020 έγινε αποδεκτό όπως ανέφερε ο Υπουργός και πλέον, στον Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων μετά από τον Δήμο Μεγαλόπολης που λαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό επιχορήγησης των επενδύσεων θα έχουν σειρά μόνο οι Δήμοι Οιχαλίας, Τρίπολης και Γορτυνίας ως όμοροι δήμοι του Δήμου Μεγαλόπολης και που επηρεάζονται πιο πολύ από την μεταλιγνιτική εποχή και τέλος όλοι οι άλλοι Δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Τέλος συζητήθηκαν όλα τα θέματα του Δήμου Οιχαλίας που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργού κ. Παπαθανάση αλλά και του Περιφερειάρχη κ. Νίκα και ήταν σε ένα πολύ καλό κλίμα συνεργασίας από το οποίο αναμένονται και άλλα οφέλη στο άμεσο μέλλον για την ανάπτυξη του Δήμου Οιχαλίας και την παραμονή των νέων παιδιών στον τόπο τους.

Δήμος Οιχαλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου