Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Παρεμβάσεις της Π.Ε. Μεσσηνίας για τη θωράκιση της Μεσσηνίας από έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Με την ανάληψη της ευθύνης από πέρυσι τον Σεπτέμβριο «λόγω Νόμου Κλεισθένη» του καθαρισμού ποταμών και ρεμάτων, η παρούσα Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, προχώρησε σε συντονισμένες ενέργειες, προκειμένου να αποφευχθούν καταστροφές ύστερα από έκτακτα καιρικά φαινόμενα. 
Οι ελλιπείς ενέργειες σχετικά με τους καθαρισμούς ρεμάτων ευθύνης κάποιων Δημοτικών Αρχών στη Μεσσηνία, οδήγησαν το Σεπτέμβριο 2016 ακόμη και σε ανθρώπινα θύματα από την έξαρση των καιρικών φαινομένων, λόγω της κλιματικής αλλαγής. 
Αφουγκραζόμενοι τα αιτήματα Δημοτικών Αρχών και τοπικών κοινωνιών, εκπονήσαμε ένα σχέδιο παρέμβασης σε κρίσιμα σημεία που είχαν δημιουργηθεί προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο, ύστερα από πρόσφατες κακοκαιρίες. 
Η σφοδρότητα των φαινομένων του φετινού χειμώνα, ο σωστός σχεδιασμός, οι στοχευμένες παρεμβάσεις μας και η άμεση ανταπόκριση των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, ήταν υποδειγματική και απετράπησαν φέτος μεγάλες καταστροφές και απώλειες ανθρώπινων ζωών. 
Σήμερα με αίσθηση καθήκοντος, απέναντι στην αποστολή που μας ανέθεσαν οι πολίτες, ολοκληρώνουμε επιπλέον όσων ήδη έχουν γίνει και τις εξής παρεμβάσεις: 

1. Παρέμβαση καθαρισμού στο ρέμα Λιμάρ της Τ.Κ. Μεθώνης, αίτημα φορέων και ιδιωτών λόγω επικινδυνότητας πλημμύρας. 
2. Παρέμβαση καθαρισμού διωρύγων, μήκους 20 χιλιομέτρων δικαιοδοσίας Γ.Ο.Ε.Β. Παμίσου, περιοχών Σπερχογείας, Ασπροχώματος, Μεσσήνης και Μικρομάνης. 
3. Παρέμβαση καθαρισμού Αρκαδικού ποταμού στο Δήμο Τριφυλίας. 
4. Παρέμβαση καθαρισμού ρέματος Βαρυμπόμπης στο Δήμο Μεσσήνης, που την φετινή περίοδο δημιούργησε πλημμυρικά φαινόμενα στην Τρίοδο Μεσσήνης κλπ. 
5. Παρέμβαση καθαρισμού στο ρέμα Διπόταμο του Ριντόμου και επισκευής κατεστραμμένου ορεινού δρόμου. 
6. Παρέμβαση αποκατάστασης αγροτικού δρόμου που είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία από Κωνσταντίνους - Καλλιρόη. 
7. Καθαρισμός λόγω της έντονης κακοκαιρίας στη Μπούκα Μεσσήνης στο «κουλντούκι» και αποτροπή δυσοσμιών και ρύπανσης της περιοχής. 
8. Ολοκλήρωση της μεγάλης παρέμβασης στο αποχετευτικό σύστημα απορροής των υδάτων που λίμναζαν στο οδόστρωμα της Νέας Εισόδου Καλαμάτας και ασφαλτικά σε σημεία που προέβλεπε η σύμβαση έργου (καίτοι δρόμος δημοτικής αρμοδιότητας του Δήμου Καλαμάτας). 
9. Κλείνοντας την ενημέρωση των πολιτών, ολοκληρώνουμε μετά τις απαραίτητες εργασίες του ΟΤΕ και την ουσιαστική μας παρέμβαση για ασφάλεια και βελτίωση της κυκλοφορίας στην Καλαμάτα και στη διασταύρωση Ναυαρίνου, Λακωνικής και του κεντρικού επαρχιακού δρόμου της Μάνης, στον κόμβο Φωτεινή. 
Ασκούμε την ευθύνη μας και είμαστε παρόντες και παρεμβατικοί στις ανάγκες του τόπου μέχρι τέλος της θητείας μας όπως ορίζουν οι Νόμοι και οι αποφάσεις της Ελληνικής Πολιτείας. 

Εκ του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη
               ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΜΠΟΥΖΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου