Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Ενημερώσεις στα σχολεία του Δήμου Οιχαλίας για τα τροχαία ατυχήματα

Η Κοινωφελής Επιχείρηση με την αριθ. 24/2018 Α. Δ.Σ. ανέλαβε την πρωτοβουλία και διοργάνωσε ενημερώσεις στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας για τα τροχαία ατυχήματα. 
Οι ενημερώσεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 14 Μαρτίου στα σχολεία Γυμνάσιο Διαβολιτσίου και Λύκειο Δωρίου και την Παρασκευή 15 Μαρτίου στο Γυμνάσιο και Λύκειο Μελιγαλά. Τις ενημερώσεις πραγματοποίησε ο Διοικητής του Α.Τ. Μελιγαλά κ. Αντωνόπουλος και επισημάνθηκε στους μαθητές ότι για την χρήση των οχημάτων και των δικύκλων θα πρέπει να έχουν την απαιτούμενη άδεια οδήγησης, να φορούν ζώνη, κράνος και να μην συνδυάζουν αλκοόλ και οδήγηση. 
Είναι χαρακτηριστικό το ότι σχεδόν 1500 άνθρωποι σκοτώνονται στην Ελλάδα κάθε έτος από τα τροχαία ατυχήματα και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των τροχαίων συμβαίνει στους επαρχιακούς δρόμους και όχι στους αυτοκινητόδρομους. 
Οι ενημερώσεις αυτές είχαν ως στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και απευθυνθήκαμε στους μαθητές διότι είναι στην ηλικία που αρχίζουν και κάνουν χρήση οχημάτων. 
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Οιχαλίας ευχαρίστησε τους Διευθυντές των σχολείων αλλά και την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας για τη συνεργασία και την ευαισθησία που δείχνουν στο τόσο σοβαρό θέμα και πραγματοποιήθηκαν οι ενημερώσεις αυτές.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. 
ΓΥΠΑΤΙΔΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου