Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Ο Άγγελος Χρονάς για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας - Για Τρίτη χρονιά προληπτικές εξετάσεις για καρκίνο μαστού

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που τιμάται στις 8 Μαρτίου, πρέπει να αποτελεί μία μέρα προβληματισμού και όχι μόνο μία μέρα γιορτής. 
Μέρα προβληματισμού γιατί η γυναίκα σε πολλά επίπεδα και σήμερα δεν έχει την πολυπόθητη ισότητα. Μισθοί, υψηλές θέσεις στον επαγγελματικό χώρο, συμμετοχή στην πολιτική είναι τομείς που η γυναίκα δεν έχει την ίδια αντιμετώπιση με το αντρικό φύλο. 
Το ίδιο συμβαίνει και για τη γυναίκα στα ΜΜΕ και στην τεχνολογία, γυναίκα στην οποία είναι αφιερωμένος ο φετινός εορτασμός. 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας αλλά και στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευαισθησίας και θεωρώντας πως η πρόληψη είναι ο βασικότερος παράγοντας για την υγεία των πολιτών της η Περιφέρεια Πελοποννήσου - ΠΕ Μεσσηνίας θα πραγματοποιήσει την τρίτη κατά σειρά ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού που θα συνοδεύεται από κλινική εξέταση
Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, όπως και στις προηγούμενες εκδηλώσεις, με το Δήμο Πύλου- Νέστορος (έχουν προηγηθεί συνεργασίες με τους Δήμους Καλαμάτας και Τριφυλίας) καθώς και με τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς αλλά και κοινωνικούς φορείς που δείχνουν ευαισθησία για τον καρκίνο. 
Η ενημερωτική εκδήλωση - κλινική εξέταση θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 17-18 Μαρτίου
Η υγεία και για τη γυναίκα, όπως για κάθε άνθρωπο, είναι το πολυτιμότερο αγαθό και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι πάντα δίπλα σε δράσεις που στοχεύουν στην πρόληψη αλλά αναλαμβάνει και η ίδια πρωτοβουλίες για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προληπτικής ιατρικής. 
Χρόνια Πολλά σε όλες τις Γυναίκες! 

Άγγελος Χρονάς 
Ειδ.Χειρουργός ΓΝΑ «Ιπποκράτειο» 
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου - Αρμόδιος για θέματα υγείας στην ΠΕ Μεσσηνίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου