Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Υποψήφιος δήμαρχος Οιχαλίας ο Στάθης Τσουκάλης

Η παρουσίαση της υποψηφιότητας ξεκίνησε χθες Τετάρτη 12 Μαρτίου με ένα βίντεο, το οποίο περιγράφει τη κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Οιχαλίας.
Ο Στάθης Τσουκάλης, σε μια ανακοίνωση υποψηφιότητας που ξέφυγε από τις καθιερωμένες ανάλογες εκδηλώσεις γιατί περιείχε διάλογο με τον κόσμο, παρουσίασε τις βασικές γραμμές του προγράμματός του, η κεντρική φιλοσοφία του οποίου είναι η παραγωγή ίδιων πόρων από επενδύσεις με συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων και οι πόροι αυτοί θα κατανέμονται στα δημοτικά διαμερίσματα για έργα τα οποία θα ιεραρχήσουν οι γενικές συνελεύσεις των κατοίκων.
Το πρώτο που θα γίνει, τόνισε ο Στάθης Τσουκάλης, είναι η ανάπλαση του Μελιγαλά, με 4.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ. Όπως τόνισε, ο Μελιγαλάς είναι από τις ελάχιστες έδρες Δήμων στη χώρα που δεν εντάχθηκαν σε προγράμματα αναπλάσεων. Τα υπόλοιπα τέσσερα κύρια έργα είναι η κατασκευή του εργοστασίου βιομάζας, η κατασκευή τυποποιητηρίου ζωϊκών και φυτικών προϊόντων, η ενοποίηση των αρχαιολογικών, ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων και η αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου.

Σε ό,τι αφορά το εργοστάσιο βιομάζας ο Στάθης Τσουκάλης σημείωσε ότι ο Δήμος θα διαθέσει στον ιδιώτη που θα κάνει την επένδυση το οικόπεδο και τη βιομάζα και τα υπόλοιπα θα γίνουν από τον επενδυτή, που θα καταβάλλει στο Δήμο μέρος των εσόδων του. Με το εργοστάσιο αυτό, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος, ο Δήμος θα διαχειριστεί τα απόβλητά του, θα καθαρίσει τα μέρη που έχουν ρυπανθεί, θα εξασφαλίσει σημαντικά έσοδα και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Το δε τυποποιητήριο ζωϊκών και φυτικών προϊόντων, σημείωσε ο Στάθης Τσουκάλης, θα γίνει με πολύ μικρό κόστος και θα διατίθεται ώστε οι παραγωγοί της περιοχής να τυποποιούν τα προϊόντα τους.
Για τα τεχνικά ζητήματα αυτού του προγράμματος μίλησε ο Δ. Κανακόπουλος, της εταιρείας Περιβάλλον-Ανακύκλωση-Ενέργεια, που τόνισε ότι στο εξωτερικό πολλοί Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν προχωρήσει με επιτυχία στην υλοποίηση του σχεδιασμού που προτείνει ο Στάθης Τσουκάλης και με τα έσοδα υλοποιούν έργα και δράσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Η παρουσίαση της υποψηφιότητας ξεκίνησε με ένα βίντεο, το οποίο περιγράφει τη κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Οιχαλίας από άποψη γήρανσης του πληθυσμού, μόλυνσης του περιβάλλοντος, χαμηλότατου εισοδήματος των κατοίκων, έλλειψης υποδομών, ιδίως αντιπλημμυρικών. Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης ο Στάθης Τσουκάλης πρότεινε την υποψηφιότητά του και παρουσίασε το έμβλημα του συνδυασμού του, που ονομάζεται «Ανασυγκρότηση, Ελπίδα, Αναγέννηση».
Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές, ενώ ο Στάθης Τσουκάλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι μόνος του δεν θα μπορέσει να καταφέρει πολλά, γι’ αυτό και χρειάζεται να ενεργοποιηθούν πρώτα οι ίδιοι οι κάτοικοι του Δήμου, να ενστερνιστούν το σχέδιό του, ώστε να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου Οιχαλίας, να βελτιωθεί το εισόδημα των κατοίκων και να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής τους.

Πηγή: messinianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου