Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Υπό κατάληψη χθες το Δημαρχείο Οιχαλίας από κατοίκους της Καλλιρρόης

Δύσκολες ώρες πέρασε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, όταν κάτοικοι από την Καλλιρρόη που έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία του εργοστασίου για τα σκουπίδια στην περιοχή τους, αποφάσισαν να καταλάβουν το Δημαρχείο, αντιδρώντας έτσι στην απουσία τόσο του δημάρχου όσο και άλλων εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής από τις συνεχιζόμενες συγκεντρώσεις τους. 
Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στη 1.00 μετά το μεσημέρι  στο «γνωστό» πια σημείο (στον κόμβο με την εθνική οδό Τσακώνας - Καλού Νερού) και τάχθηκαν για μία ακόμη φορά ενάντια στη λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων που προβλέπεται στην περιοχή τους. 
Λίγα λεπτά πριν από τις δύο κινήθηκαν προς το Δημαρχείο με εμφανή σκοπό την κατάληψή του. Όπως πληροφορηθήκαμε, ο αντιδήμαρχος Ηλίας Ντονάς πρόλαβε να απομακρυνθεί, ενώ, αντίθετα, ο κ. Μπάμης παρέμεινε στο γραφείο του και εμφανίστηκε ενώπιόν τους λίγη ώρα αργότερα. Προπηλακίστηκε από τους παριστάμενους, οι οποίοι υποστήριζαν πως είναι εσκεμμένη η απουσία της Δημοτικής Αρχής από τις κινητοποιήσεις τους. Δέχθηκε τις επιπλήξεις τους, αλλά και σωρεία φραστικών προσβολών, ενώ κάποιοι διεμήνυσαν πως σε περίπτωση που είναι θετική η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη λειτουργία του εργοστασίου, θα πρέπει να ψάξει να βρει σπηλιά για να κρυφτεί. 
Από την πλευρά του, σχολιάζοντας στο «Θάρρος» όσα συνέβησαν, ο δήμαρχος Οιχαλίας έκανε λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά των κατοίκων: «Με αυτό τον τρόπο δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε τη λύση των θεμάτων. Χάνεται το δίκιο με τέτοιες αντιδράσεις. Εμείς ως Δημοτική Αρχή κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Καταθέσαμε εγκαίρως τις απόψεις μας, αναθέσαμε τη διερεύνηση του θέματος σε ειδικούς επιστήμονες, θα παραστούμε αύριο (σήμερα) στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να εκφράσουμε τις απόψεις μας. Μετά δε και τις αντιρρήσεις που υπάρχουν, με δεδομένο για ΜΠΕ το τεκμήριο της συναίνεσης των κατοίκων, που δεν υπάρχει, θεωρώ ότι δε θα προχωρήσει η υλοποίηση της επένδυσης. Αυτό θα έκανα εγώ αν ήμουν ο επενδυτής». 

Πηγή: Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου