Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

24 Μαρτίου 2011. Εορτασμός της 190ής επετείου της εξέγερσης και ορκωμοσίας των Ντρέδων

Με λαμπρότητα, όπως άλλωστε αρμόζει για την περίσταση, τιμήθηκε χθες το μεσημέρι 24 Μαρτίου 2011 στο Άνω Δώριο (Σουλιμά) η 190ή Επέτειος της Εξέγερσης και Ορκωμοσίας των Ντρέδων.
Στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο
Στη συνέχεια εψάλη δέηση στη Μεγαλόχαρη και έγινε αναπαράσταση της Ορκωμοσίας από μαθητές, με τον παπα-Δημήτρη να διαβάζει τον όρκο!
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους Βουλευτές Νάντια Γιαννακοπούλου, Γιώργο Χαραλαμπόπουλο και Γιάννη Λαμπρόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστο Μαλαπάνη, τον Δήμαρχο Οιχαλίας Φίλιππο Μπάμη, από εκπροσώπους των στρατιωτικών και των αστυνομικών αρχών, την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγγελική Θεοχάρη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Άνω Δωριτών Αναστάσιο Αρνόκουρο.
Στη συνέχεια μαθήτριες και μαθητές απήγγειλαν ποιήματα.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο φιλόλογος - συγγραφέας Θανάσης Λιακόπουλος με αναφορά στις αξίες και τα ιδανικά αυτών που αγωνίστηκαν, στον αγώνα τους, αλλά και στον αγώνα που πρέπει να δώσουμε σήμερα σαν έθνος στις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας.
Ακολούθησαν, στην πλατεία, παραδοσιακοί χοροί από μαθητές του Λυκείου Δωρίου και δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του Συλλόγου των Σουλιμαίων.
Η ομιλία του κ. Θανάση Λιακόπουλου είναι η εξής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου