Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ - Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο

Τελέστηκε το Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο Μελιγαλά η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Οιχαλίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο δήμος: «Τον αγιασμό και την ορκωμοσία ετέλεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Παραβρέθηκαν ο νέος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης, ο απερχόμενος νομάρχης Δημήτρης Δράκος, ο νέος δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, όλοι οι απερχόμενοι δήμαρχοι των δήμων που συγκρότησαν τον Δήμο Οιχαλίας, ο γείτονας απερχόμενος δήμαρχος Ιθώμης Κώστας Γεωργακόπουλος, διευθυντές υπηρεσιών και σχολείων και πλήθος κόσμου». Μετά τον αγιασμό και την ορκωμοσία ο Δήμαρχος Φίλιππος Μπάμης είπε τα εξής:
«Δεν σας κρύβω ότι είναι μεγάλη τιμή και συγκίνηση για μένα να βρίσκομαι απέναντί σας ως ο πρώτος αιρετός δήμαρχος του νέου δήμου Οιχαλίας. Όπως είπα πρόσφατα σε μια συνάντηση των νέων δημάρχων των δήμων της Μεσσηνίας, το επιδιώξαμε, το διεκδικήσαμε από τους δημότες μας και προτείναμε το πρόγραμμά μας το οποίο έτυχε της αποδοχής τους. Άρα εκφράσαμε τη διάθεσή μας να προσφέρουμε ο καθένας στον τόπο του και δεν χωράνε μεμψίμοιρες κριτικές και παράπονα. Εμείς -και εγώ προσωπικά- ό,τι λέγαμε προεκλογικά θα το τηρήσουμε μέχρι κεραίας. Ποιος είπε ότι είναι εύκολα και ειδικά σήμερα, που μέρα με τη μέρα διαμορφώνεται μια καινούργια πραγματικότητα για τη χώρα αλλά και για μας; Με είπαν αισιόδοξο γιατί έχω άγνοια κινδύνου. Ε, σας πληροφορώ ότι και αισιόδοξος είμαι στη ζωή μου και τους κινδύνους γνωρίζω - γνωρίζω όμως και πώς να φτάνω στο αποτέλεσμα. Μου δίνει κουράγιο κατ’ αρχάς η οικογένειά μου, που τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, μου δίνετε κουράγιο και δύναμη εσείς οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, και κυρίως με ατσαλώνει αυτός ο θαυμάσιος κόσμος του δήμου μας, που περιμένει πολλά από μας. Δεν θα παραλείψω τους δημοτικούς υπαλλήλους, αυτούς που υπηρετούν σήμερα και αυτούς που θα έρθουν αύριο, σαν σημαντικό πυλώνα της λειτουργίας του νέου δήμου. Περιμένω πολλά γιατί ο κόσμος μας περιμένει πολλά, και ιδιαίτερα αγάπη και αυταπάρνηση γι‘ αυτό που κάνουν και θα κληθούν να κάνουν. Άρα το τρίπτυχο δημότες, σύμβουλοι, υπηρεσία θα είναι το τρένο για την εφαρμογή του προγράμματός μας, που ο λαός επικύρωσε με την ψήφο του. Φίλες και φίλοι, θα δώσουμε έμφαση στην χρηστή διοίκηση και στην αποφασιστικότητα για την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν, θα δώσουμε έμφαση στην απασχόληση και στα έργα υποδομής, στην ασφάλεια και την κοινωνική προστασία των κατοίκων, στα οικονομικά του δήμου και στη στελέχωση και εκπαίδευση των υπηρεσιών του δήμου, στην ποιότητα της ζωής και στην προστασία του περιβάλλοντος. Είχα πει προεκλογικά και το λέω και τώρα ότι έχω ένα όραμα για ένα δήμο νοικοκυρεμένο, συμμετοχικό και κυρίως ανθρώπινο, με κατοίκους υπερήφανους και επισκέπτες ευχαριστημένους. Έτσι θέλω τον νέο Δήμο Οιχαλίας. Σας καλώ λοιπόν από αυτό το βήμα, μαζί να κάνουμε το όραμα πραγματικότητα».
Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης και οι απερχόμενοι δήμαρχοι. Η τελετή ορκωμοσίας έκλεισε με την υπογραφή του πρακτικού από τον δήμαρχο και τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του νέου Δήμου Οιχαλίας.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου