Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Καθυστέρηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω αρχαίων στο Παλλάντιο

Τα αρχαία που υπάρχουν στο δρόμο στο Παλλάντιο, στην είσοδο του Καλογερικού, πάνε ίσως 2 μήνες πίσω την παράδοση του αυτοκινητόδρομου από το Καλογερικό έως τα Παραδείσια. Το σίγουρο είναι ότι το σημαντικό αυτό κομμάτι δε θα παραδοθεί μέσα στον Αύγουστο, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, παρά την ένταση των εργασιών σ’ όλο το μέτωπο.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά το πρόβλημα με το λατομείο που είχε απαλλοτριωθεί και το οποίο ξεπεράστηκε με δικαστικούς αγώνες, τώρα στην περιοχή έχει εμπλακεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία. Το αρχαιολογικό ενδιαφέρον της περιοχής είναι γνωστό από παλιά και τελευταία βρέθηκε αποστραγγιστικό κανάλι προς τη λίμνη Τάκα. Η Αρχαιολογία μετά την απομάκρυνση των άχρηστων υλικών ερευνά το λατομείο και για άλλα ευρήματα. Έτσι ο “Μορέας“ δεν μπορεί να μπει ακόμα και να δουλέψει. Δύο σημεία με αρχαιολογικό ενδιαφέρον υπάρχουν και στην Ασέα, στα οποία, για το λόγο αυτό, δεν έχει πέσει ακόμα άσφαλτος.
Σ’ όλο το υπόλοιπο τμήμα ο “Μορέας“ δουλεύει εντατικά και εβδομάδα με εβδομάδα φαίνεται η εντυπωσιακή πρόοδος στο έργο.
Στο τέλος της παράκαμψης της Τρίπολης γίνονται εργασίες διαπλάτυνσης και σύνδεσης με τη διάβαση του Καλογερικού. Οι σήραγγες στο Καλογερικό είναι σχεδόν έτοιμες. Προς Αθήνα έπεσε και η δεύτερη στρώση ασφαλτοτάπητα. Πυρετώδεις είναι οι εργασίες και στο κομμάτι Λεύκτρο - Παραδείσια, ενώ εντατικά δουλεύεται ο κόμβος στα Παραδείσια, όπου έχει στηθεί ένα μεγάλο εργοτάξιο.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου