Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Εκδρομή στο Σουλιμά και στο Λαογραφικό μουσείο

Εκδρομή στον τόπο μας πραγματοποιήθηκε στις 24/4/2010 από το φιλόπτωχο ταμείο της Ενορίας της Αγίας Παρασκευής Αττικής με υπεύθυνο τον παπα-Κώστα.
Το πούλμαν που μετέφερε 45 επισκέπτες από την Αγία Παρασκευή κατέληξε μετά από μια στάση στο μοναστήρι της Μεγαλόπολης στο Δώριο.
Η περιήγηση στο χωριό ξεκίνησε με επίσκεψη στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου τους περίμεναν ο παπα-Παναγιώτης, η πρεσβυτέρα και άλλοι 30 συγχωριανοί με παραδοσιακές δίπλες για το καλωσόρισμα.
Μετά την αρτοκλασία οι επισκέπτες παρακάθησαν σε γεύμα και ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι στην ταβέρνα της Τασίας Λιακοπούλου με γευστικότατα τοπικά εδέσματα στο μενού (κατσίκι-φέτα-γουρνοπούλα και επιδόρπιο παραδοσιακό γιαούρτι με γλυκά κουταλιού).
Η ξενάγηση στο ιδιωτικό λαογραφικό μουσείο της οικογένειας Λεωνίδα Θεοχάρη στο ιστορικό Άνω Δώριο από την οικοδέσποινα κυρία Φωτεινή ήταν ο επόμενος σταθμός στην περιήγηση των επισκεπτών, με τα πολυάριθμα εντυπωσιακά εκθέματα να μονοπωλούν το ενδιαφέρον όλων.
Στο σπίτι της οικογένειας εκτός από το ζεύγος, οι κυρίες Λεμονιά Μπούρα, Τασία Θεοχάρη και Ολυμπία Αρνοκούρου, εξυπηρέτησαν τους επισκέπτες προσφέροντας τους καφέ, αναψυκτικά, παραδοσιακές πίτες (γαλόπιτα), γλυκά διάφορα (λαλαγγίδες) και σε όλους από ένα ατομικό λικέρ και ένα παστέλι.
Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με προσκύνημα στις εκκλησίες της Αγίας Τριάδας και Αγίου Δημητρίου και ξενάγηση στο ΣΟΥΛΙΜΑ από τον κ. Λεωνίδα Θεοχάρη.
Στις 6.30 μ.μ. οι επισκέπτες αναχώρησαν από το ΣΟΥΛΙΜΑ για Αθήνα με πολλές ευχάριστες εντυπώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου