Τρίτη, 2 Ιουνίου 2009

H εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΜΑΙΩΝ''

Τον Ιούνιο του 1996 το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Άνω Δωριτών Μεσσηνίας ''TO ΣΟΥΛΙΜΑ'', αποφάσισε να υλοποιήσει απόφαση της Γενικής Συνέλευσης με θέμα έκδοση εφημερίδας.
Έτσι τυπώθηκε και μοιράστηκε δωρεάν το πρώτο διμηνιαίο πληροφοριακό δελτίο ''ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΜΑΙΩΝ'', όπως ονομάστηκε, για το διάστημα Ιούλιος - Αύγουστος 1996.
Από τότε και για 2,5 χρόνια συνεχίστηκε η έκδοση σε αυτό το σχήμα, με πλούσια και ποικίλη ύλη και δωρεάν διανομή σε όλους.
Το μεγάλο άλμα δεν άργησε να έρθει, όταν από το 16ο φύλλο και το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου του έτους 1999 η εφημερίδα αλλάζει μορφή, αναγκαστικά λόγω των εξόδων μπαίνει κάποια οικονομική επιβάρυνση και τυπώνεται σε κανονικό σχήμα στην αρχή οκτασέλιδη και αργότερα μέχρι σήμερα δωδεκασέλιδη. Πολλές σελίδες στ' αλήθεια για εφημερίδα Συλλόγου χωρίς ανταποκριτές και συντάκτες. Όμως η τόλμη απέδωσε καρπούς και το δύσκολο εγχείρημα πέτυχε με αποτέλεσμα ο αριθμός των φύλλων κυκλοφορίας της εφημερίδας ''ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΜΑΙΩΝ'' να ξεπεράσει τα 1000.
Αποστέλλεται ταχυδρομικώς σε όλους τους αναγνώστες της κατ' οίκον, είτε είναι στην Ελλάδα είτε είναι στο εξωτερικό. Οι αναγνώστες της εφημερίδας είναι όχι μόνο Σουλιμαίοι και Σουλιμοχωρίτες , αλλά και φίλοι από άλλες περιοχές.
Η ύλη της εφημερίδας είναι ποικίλη με διάφορα ενδιαφέροντα θέματα, που αφορούν το Σουλιμά και την ευρύτερη περιοχή. Σε κάθε φύλλο ο αναγνώστης μπορεί να βρει λαογραφικά θέματα, Σουλιμοχωρίτικα και άλλα νέα, εύθυμες ιστορίες, δημοτικά τραγούδια, κοινωνικά (γεννήσεις, γάμοι, βαπτίσεις, θάνατοι) και πολλά άλλα. Έτσι μπορεί ο καθένας να μαθαίνει τα πάντα για το χωριό και τους κατοίκους του, όσο μακριά κι αν βρίσκεται, να αισθάνεται σαν να βρίσκεται ανάμεσά τους στο χωριό και να περιμένει με αγωνία το επόμενο φύλλο της εφημερίδας, τον συνδετικό κρίκο με τη γενέτειρά του.
Για την έκδοση και την κυκλοφορία ενός τέτοιου εντύπου, πέραν από το χρόνο και τις προσπάθειες που καταβάλει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, τις ευγενικές επίσης προσφορές αρκετών αρθρογράφων και φίλων, απαιτείται και η συνδρομή όλων, ώστε να συνεχιστεί η έκδοση του και η προσφορά στο χωριό μας. 
Η ταχυδρομική διεύθυνση της εφημερίδας είναι: Μαραθωνοδρόμων 5, Αγία Παρασκευή, Τ. Κ. 15343.

1 σχόλιο:

 1. Στον Προεδρο του Συλλογου αλλα και σε ολοκληρο
  το Διοικητικο Συμβουλιο πολλα Συγχαρητηρια για την εκδοσιν και Συνεχισιν της εφημεριδος. Ειδικα
  για μας τους μεταναστες αποτελει τον διαυλο επι
  κοινωνιας και ενημερωσιςγια τα τεκταινομενα στουςτοπους καταγωγης μας. Οι αρθρογραφοι της
  εφημεριδος αποτελουν ενα απο τα καλυτερα
  δημοσιογραφικα τεαμ για επρχιακη εφημεριδα
  με κορυφαιο τον λαογραφο και αειθαλη Μπαρμπα
  Γιαννη. Τις πλεον θερμες ευχες μου και θα προετρεπα τους απανταχου Σουλιμαιους να
  γινουν Συνδρομητες.
  Φωτιος Δημητρακοπουλος
  Μοντρελ Καναδα

  ΑπάντησηΔιαγραφή