Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Ο καλλωπισμός του χωριού συνεχίζεται...

Ο αέρας δημιουργίας που πνέει τον τελευταίο καιρό στο χωριό μας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.
Μετά την ολοκλήρωση της Αγίας Τριάδας και της βρύσης - δεξαμενής, που ομόρφυναν το Σουλιμά, ένα άλλο εξίσου σημαντικό έργο έρχεται να προστεθεί και να του δώσει κι άλλους πόντους.
Ένας παραμελημένος κοινόχρηστος χώρος, που βρίσκεται στο ανέβασμα για τις πάνω γειτονιές, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει ένα μικρό παρκάκι με παγκάκια και δέντρα.
Με προσωπικές ενέργειες του δημοτικού συμβούλου Κώστα Βασ. Πάλλα και με δαπάνες του Δήμου Δωρίου καθαρίστηκε ο χώρος που θύμιζε νταμάρι και όχι χώρο του χωριού, από απορρίμματα και μπάζα και με μηχάνημα θρυμματίστηκαν οι υπάρχοντες βράχοι.
Στη συνέχεια άρχισε η κατασκευή μαντρότοιχου με πέτρες που πελεκήθηκαν από τον συγκεκριμένο χώρο, όπου εντός αυτού θα γίνει επιχωμάτωση, δεντροφύτευση και μεταφύτευση του υπάρχοντος δέντρου(κέδρου) που βρίσκεται δίπλα στο δρόμο.
Με παρέμβαση του Κώστα Βασ. Πάλλα παρέμειναν μερικοί βράχοι, πάνω στους οποίους χτίζεται ο μαντρότοιχος και δείχνει ακόμη πιο όμορφος, για να θυμίζει στους παλιότερους το άγριο αλλά όμορφο τοπίο. Επίσης μεγαλώνει ο δρόμος από την κάτω πλευρά του πάρκου περίπου 0,5 μέτρα.
Το έργο κατασκευάζεται από τους αδελφούς Αλέξη και Παύλο Ντέντα.
Αμέσως μετά θα γίνει χρωματισμός της παιδικής χαράς και τωv μπασκετών του γηπέδου μπάσκετ του χωριού, που είχαν υποστεί φθορά από τον χρόνο. Το τελευταίο έρχεται να καλύψει την επιθυμία της νεολαίας του χωριού που έβλεπαν το χώρο αυτό εγκαταλελειμμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου