Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Την Τετάρτη 10 Μαΐου ξεκινά η μονάδα σκουπιδιών στην Καλλιρρόη

Αύριο Τετάρτη 10 Μαΐου ξεκινά σταδιακά η λειτουργία της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλλιρρόη της Μεσσηνίας, η οποία -σύμφωνα με τον ισχύοντα ΠΕΣΔΑ- θα επεξεργάζεται σκουπίδια από το σύνολο των δήμων της εν λόγω Π.Ε. καθώς και των αρκαδικών Δήμων Μεγαλόπολης και Γορτυνίας.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με επιστολή του προς τους 6 δημάρχους των μεσσηνιακών δήμων τους γνωστοποιεί το πιο πάνω γεγονός και παράλληλα τους ενημερώνει για τον τρόπο και το ωράριο της εν λόγω μονάδας στο διάστημα της δοκιμαστικής της λειτουργίας.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η μονάδα θα διαχειρίζεται όλα τα απορρίμματα των δήμων της Μεσσηνίας από τις 5 Ιουνίου. Αύριο θα διαχειριστεί μόνο το περιεχόμενο ενός απορριμματοφόρου από τον Δήμο Οιχαλίας και ενός από τον Δήμο Τριφυλίας. Από τις 15 Μάϊου η μονάδα θα διαχειρίζεται καθημερινά το περιεχόμενο 5 απορριμματοφόρων, από τις 19 Μάϊου 6 απορριμματοφόρων, από τις 29 Μαΐου 21 απορριμματοφόρων και από τις 5 Ιουνίου όλες τις ποσότητες των απορριμμάτων.
Το ωράριο λειτουργίας καθορίζεται ως εξής:
α. 10 με 13 Μαΐου ώρες 9 με 11 το πρωί (καθημερινά πλην Κυριακής)
β. 15 με 27 Μαΐου, ώρες 9 το πρωί με 12 το μεσημέρι (καθημερινά πλην Κυριακής)
γ. 29 Μαΐου και εξής, ώρες 9 το πρωί με 4 το απόγευμα (καθημερινά πλην Κυριακής).
Όπως αναφέρεται στην ίδια επιστολή, για το χρονικό διάστημα από τις 10 Μαΐου μέχρι τις 30 Ιουνίου η διαχείριση θα γίνεται δωρεάν, ενώ η κοστολόγηση των ποσοτήτων που θα παραδίδονται θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου με την πρώτη καταβολή αντιτίμου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου