Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Κοπή βασιλόπιτας του Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας

Το Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023, ύστερα από τρία χρόνια πανδημίας, κόψαμε τη βασιλόπιτά μας για το νέο έτος στο Πολυδύναμο Κέντρο της 7ης Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων.
Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθηκαν, συμπατριώτες και φίλους, καθώς και την πρόεδρο του Συμβουλίου της 7ης Κοινότητας Δήμου Αθηναίων κ. Ιωάννα Δανάη Βορίδη Μιχελάκου και όλο το Δ.Σ. για τη φιλοξενία στην αίθουσα. Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πλάτων Βακαλάκης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στον οποίο ο Σύνδεσμός μας χάρισε ένα λεύκωμα για τη Βυζαντινή Κρήτη, τόπο καταγωγής του. Το Μουσικό Σχολείο Αθηνών μάς ταξίδεψε μουσικά στα μονοπάτια της Παράδοσης, εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους, ενώ με τον Πανηπειρωτικό Σύνδεσμο Ελευσίνας χορέψαμε όλοι μαζί πελοποννησιακά και ηπειρώτικα τραγούδια! Σας ενημερώνουμε με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια ότι ο Πανηπειρωτικός Σύνδεσμος Ελευσίνας, ο οποίος μας έχει τιμήσει με την παρουσία του κάθε χρόνο, αποδέχθηκε την πρότασή του Δ.Σ. μας για αδελφοποίηση με τον Σύνδεσμο Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας. Στο προσεχές μέλλον θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες σε Αθήνα, Ελευσίνα και Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας.
Την εκδήλωσή τίμησαν με την παρουσία τους, από την πλευρά της Ελληνικής Πολιτείας, η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δυτικού Τομέα Αθηνών και Μεσσήνια κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και συμπατριώτης μας κ. Γεώργιος Δημόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Γεώργιος Βλάχος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας Περιφέρειας Πελοποννήσου, ιατρός, κ. Άγγελος Χρονάς. Από τον Δήμο Αθηναίων, οι Διαμερισματικοί Σύμβουλοι 7ης Κοινότητας Αθηνών κ. Νίκος Γιαννακόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, και η κ. Αναστασία Αντωνιάδου-Παλαιάκη, η οποία είναι και ταμίας της Παγκρητίου Ενώσεως, ενώ μας τίμησε με την παρουσία της και η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της 7ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Δάφνη Γαβρίλη
Από τους Συλλόγους, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Συνδέσμων Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Λούτος με το μέλος Δ.Σ. κ. Γεώργιο Φωτόπουλο, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού-Λαογραφικού Συλλόγου Σιδηροκάστρου Θανάσης Κυριαζής, ο κ. Πέτρος Δεδούσης από το Δ.Σ. του Συλλόγου Κυπαρισσίων η «Αρκαδιά», ο κ. Νίκος Κολοσκόπης αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτσάνων, ο κ. Βασίλης Αποστολόπουλος πρόεδρος του Συνδέσμου Κορωναίων Αθήνας «Παναγία η Ελεήστρια», ο κ. Αντώνης Λαζόπουλος πρόεδρος Συλλόγου Βερροιωτών Αττικής, η κ. Κατερίνα Μπαμπαϊτη γραμματέας του Συλλόγου Ρουμελιωτών Ηρακλείου Αττικής «Ο Καραϊσκάκης», η κ. Μαρίζα Υφαντή μέλος της Αδελφότητας Αθανασίου Διάκου Φωκίδας και ο κ. Φίλιππος Γιαννακάς πρόεδρος Συλλόγου Παλουμπαίων Αρκαδίας και μέλος του Συνδέσμου μας. Παρευρέθηκαν, επίσης, ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου μας κ. Ηρακλής Μπινιώρης, ο κ. Ηλίας Δεδεμάδης πλοίαρχος με καταγωγή από το Δώριο όπως και ο κ. Ιωάννης Φωτόπουλος, φίλος του Συνδέσμου μας που ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επίσης, ο κ. Κωνσταντίνος Λιακάκης μέλος της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων και του Συνδέσμου μας. 
Ευχετήριες επιστολές έστειλαν οι βουλευτές Μεσσηνίας από τη ΝΔ οι κ. Αντώνης Σαμαράς, Ιωάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς και από το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αλέξης Χαρίτσης. Τις ευχές του με επιστολή έστειλε και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος κ. Χαράλαμπος Λαλούσης, καθώς και ο Σύλλογος των απανταχού Καρδιτσιωτών με τον πρόεδρό του κ. Κωνσταντίνο Κουσαή. Τηλεφωνικές ευχές έστειλε ο αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Αθηναίων κ. Μανώλης Καλαμπόκας.
Ευχαριστούμε θερμά τις συμπατριώτισσές μας Γεωργία Χριστοδούλου, η οποία πρόσφερε μία διανυκτέρευση στο φιλόξενο και ανανεωμένο Apollo Resort Art Hotel στην Κυπαρισσία σε δίκλινο δωμάτιο και ένα μπουκάλι κρασί στο roof garden Athenolia wine bar για τον τυχερό/ή που θα κέρδιζε το φλουρί της πίτας, και την Ρούλα Τσατσάκου, Πρόεδρο Συλλόγου Κυπαρισσίων "η Αρκαδιά" για την προσφορά της, ένα διήμερο στα τουριστικά καταλύματα Mare Nostrum Κάρυστος για τον τυχερό/ή που θα κέρδιζε τον πρώτο λαχνό στη λαχειοφόρο μας! Το φλουρί κέρδισε ο Διασμερισματικός Σύμβουλος Νίκος Γιαννακόπουλος και τον πρώτο λαχνό η ιατρός Αγγελική Καναβού, μέλος του Συνδέσμου μας.
Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά τους τις κυρίες Ελένη Καλατζή, με καταγωγή από τη Βόνιτσα, και τα μέλη του Συνδέσμου μας Ευσταθία Λιακάκη, Ολυμπία Αναστοπούλου και Ευγενία Μπράχου.
Σας ευχόμαστε Καλή χρονιά!!!

                      Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας
Μαρία Κ. Λιακάκη, Περικλής Λιακάκης, Αλεξάνδρα Γαλάνη, Ιωάννης Γιαννακλής, Ιωάννης Γαλάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου