Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Μεσσηνιακή Αμφικτυονία: Κωμωδία του Αριστοφάνη στην Κηφισιά

Η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία και ο Ένωση Μεσσηνίων Β. Προαστίων Αττικής συνδιοργανώνουν θεατρική παράσταση με την κωμωδία «Βάτραχοι», την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 και ώρα 20:30, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κηφισιάς «Βίλα Ε. Δροσίνη», οδός Δημ. Κυριακού και Αγίων Θεοδώρων Κηφισιά. Η παράσταση είναι ενταγμένη στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 2022.
Το αριστουργηματικό έργο Βάτραχοι του Αριστοφάνη παρουσιάζεται από τη Θεατρική Ομάδα του Γυμνασίου-Λυκείου του Κολλεγίου Ψυχικού, το οποίο συμμετείχε στο Δραματικό Φεστιβάλ Θεάτρου στην Αρχαία Μεσσήνη τον Μάιο του 2022. Οι ταλαντούχοι μαθητές αποδίδουν επάξια το σπουδαίο αυτό έργο.
Στους «Βάτραχους», ο Αριστοφάνης διατυπώνει, στην Αθήνα που αργοπεθαίνει από κατακτητές και λοιμό, το πολιτικό του μανιφέστο. Ο ποιητής αποτυπώνει την ανάγκη η πόλης να υιοθετήσει μια πολιτική σύνθεσης και όχι αντιπαλότητας. Θίγει την πολιτική επικαιρότητα και την σύγχυση των αξιών της πολιτικής ζωής.
Σκοπός αυτής της συν-διοργάνωσης είναι η ανάπτυξη κλίματος συνεργασίας, η συνέχισης, μετά την Αρχαία Μεσσήνη, προσφοράς Πολιτισμού στους πολίτες και η επιβράβευση των συμμετεχόντων στο Φεστιβάλ του Δήμου Μεσσήνης, ώστε να υπάρξουν περισσότεροι μιμητές στο μέλλον.
Η Είσοδος θα είναι ελεύθερη

         Ο Πρόεδρος                                                Ο Γραμματέας

    Βασίλειος Καπέλιος                                Παναγιώτης Μπαζίγος
Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου