Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Επίσκεψη του διακεκριμένου γλύπτη - χαράκτη Γεωργίου Σταματόπουλου στο Άνω Δώριο (Σουλιμά)

Ο διακεκριμένος γλύπτης - χαράκτης κ. Γεώργιος Σταματόπουλος (φιλοτεχνεί το Ευρώ, συλλεκτικά νομίσματα της Τράπεζας της Ελλάδος και επετειακά της επιτροπής "Ελλάδα 2021") το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήταν προσκεκλημένος ως κεντρικός ομιλητής, μεταξύ άλλων, σε διαδικτυακή εκδήλωση της Επιτροπής "Ρίπεσι 1821 - 2021" με θέμα "Το μετάλλιο της Ορκωμοσίας των Ντρέδων".
Με την ευκαιρία αυτή συνοδευόμενος από τον κ. Σταύρο Σταθόπουλο επισκέφθηκε το Άνω Δώριο (Σουλιμά) το πρωινό της 27ης Ιουνίου.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η υλοποίηση αυτοψίας - μελέτης στον Άη Δημήτρη, εκεί που έγινε η ορκωμοσία των Ντρέδων, για την τοποθέτηση μνημείου για τους Ντρέδες το οποίο θα φιλοτεχνήσει από τον μήνα Σεπτέμβριο.
Στη συνέχεια υπήρξε τηλεδιάσκεψη της Πρέσβη και Γενικής Προξένου του Παναμά, Σουλιμιώτισσας, κας Ιουλίας Λυμπεροπούλου με τους κ.κ. Σταματόπουλο και Σταθόπουλο.
Αντικείμενο της σύσκεψης η ουσιαστική ενημέρωση της Πρέσβη ως προς την αυτοψία.
Στη συνέχεια υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη φιλοτέχνηση του μνημείου των Ντρέδων.
Τον κ. Σταματόπουλο στο Σουλιμά τον υποδέχθηκαν με αισθήματα Σουλιμοχωρίτικης φιλοξενίας η πρόεδρος της Κοινότητας κα Αγγελική Θεοχάρη, ο κ. Αναστάσιος Τασιγιώργος και ο κ. Λεωνίδας Θεοχάρης. Τον ξενάγησαν και του εξιστόρησαν σημαντικά γεγονότα.
Μετά από στάση φιλοξενίας και γνωριμίας με κατοίκους της Κοινότητας στο καφενείο του κ. Αθανασίου Σταμάτη με παραδοσιακά γλυκίσματα της κας Ελένης Θεοχάρη, επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο της κας Φωτεινής Θεοχάρη.
Ο κ. Λεωνίδας Θεοχάρης εκφράζοντας την ευαρέσκειά του, πρόσφερε στον γλύπτη το πόνημά του "Δημοτικά τραγούδια της ορεινής Τριφυλίας".
Παράλληλα ο κ. Αναστάσιος Τασιγιώργος σε ένδειξη αναγνώρισης της πορείας του γλύπτη του δώρισε το βιβλίο της Σουλιμιώτισσας συγγραφέως κας Αλεξάνδρας Τασιγιώργου "Στη Χούφτα του Θεού".
Ο κ. Σταματόπουλος απευθυνόμενος στην πρόεδρο της Κοινότητας εξέφρασε τις ευχαριστίες και τον θαυμασμό του στους απανταχού Σουλιμοχωρίτες.
Δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα επισκεφθεί ξανά το Άνω Δώριο (Σουλιμά) με τη πρέσβη κα Ιουλία Λυμπεροπούλου.
Σταύρος Σταθόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου