Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Αποχαιρετισμός σ’ έναν φίλο

Με πολλή συγκίνηση και βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα ότι την Τρίτη 1/6/2021 «έφυγε» για το μεγάλο του ταξίδι ο αδελφικός μου φίλος Νίκος Καρυώτης. Ο μεταστάς ήταν φλογερός πατριώτης με καταγωγή από το Σελλά του τέως Δήμου Τριπύλης, ο οποίος αφιέρωσε σχεδόν όλη τη ζωή του για να προβάλει το χωριό του αλλά και την Τριφυλία γενικότερα.
Φίλε Νίκο Καρυώτη: Όταν πριν από σαράντα περίπου χρόνια συναντηθήκαμε για πρώτη φορά, ήταν σαν να συναντούσα ένα παλιό καλό φίλο, απ’ αυτούς που η ζωή στέλνει συχνά σε μακρινούς δρόμους, αλλά το ένστικτο της δυνατής φιλίας οδηγεί ξανά στις απαρχές της, εκεί όπου γεννήθηκε και ωρίμασε το φιλικό φίλτρο και το αίσθημά της δεν διαψεύστηκε. Ο λίγος χρόνος που ακολούθησε το επιβεβαίωσε απόλυτα αυτό. Η βραχύβια αυτή φιλία εξελίχθηκε σε μια πολύ δυνατή προσωπική και οικογενειακή φιλία. Στο πρόσωπό σου, εγώ και η σύζυγός μου, γνωρίσαμε έναν σπουδαίο άνθρωπο, γεμάτο ευγένεια και ανθρωπιά, έναν άνθρωπο κατάφορτο από πολύτιμα στοιχεία, που ισορροπούσαν τόσο έξοχα μεταξύ τους, συνθέτοντας τη μοναδικότητα του προσώπου σου. 
Φίλε Νίκο Καρυώτη: Δυστυχώς δεν διαθέτω την ειδική εκείνη επάρκεια για να φιλοτεχνήσω την σπάνια προσωπογραφία σου, σε στιγμές μάλιστα που τον πρώτο λόγο τον έχει η γλώσσα της καρδιάς. Αυτοί που ήταν πολύ πιο κοντά σου και σε γνώριζαν καλύτερα από εμένα, ίσως μιλήσουν και γράψουν για τις ιδιαιτερότητες της. Εγώ αυτό που μπορώ να βεβαιώσω είναι ότι: Η παρουσία σου, σε τούτη την πρόσκαιρη ζωή, έχει εγγραφεί ανεξίτηλα στην ψυχή μας και μπορείς να είσαι βέβαιος ότι την θέση αυτή θα την διατηρήσεις εσαεί. Θα παραμείνεις, για εμάς, ο άνθρωπος με τη σπάνια ευγένεια και την ανυπόκριτη καλοσύνη, βαθιά κατανοητικός και απέραντα ανθρώπινος, γνήσια προσηνής και αφειδώλευτα ευγενής, ασύνορα ευαίσθητος, πεισματικά αγωνιστικός και εξ ορισμού αισιόδοξος, ασυμβίβαστος σε θέματα αρχών και αξιών, ουσιαστικά προοδευτικός και μαχητικός, γνήσιο τέκνο των Σελλαίων προγόνων σου.
Φίλε Νίκο Καρυώτη: Στο σεπτό σκήνωμά σου καταθέτω την τιμή και τον σεβασμό, τον δικό μου και της συζύγου μου. Ανεβαίνοντας στις γειτονιές των αγγέλων, να είσαι βέβαιος ότι στην επίγεια διαδρομή σου άφησες ουσιαστικό αποτύπωμα και μπορείς να υπάρχεις στην αιωνιότητα με την συνείδηση ήρεμη ότι: «Τον αγώνα τον καλόν ηγώνισαι, την πίστην τετήρηκας και ο της δικαιοσύνης στέφανος σου ανήκει».
 Αυτά τα λίγα για σένα. Στους οικείους σου απευθύνω την υπόμνηση ότι η αρετή σου, στην πλήρη και διαχρονική έννοια του περιεχομένου της, είναι το καλύτερο αντίβαρο στον πόνο τους για την απώλειά σου. Τους εύχομαι δε από καρδιάς θερμά συλλυπητήρια, υπομονή και κουράγιο για να ξεπεράσουν τον θάνατό σου.
Για σου Φίλε Νίκο, Αιωνία η μνήμη σου και καλό σου ταξίδι. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Κατερίνα & Δημήτρης Αθανασόπουλος

Υ.Γ. Δυστυχώς ο Covin 19 δεν μας επιτρέπει να παρευρεθούμε στο ξόδι σου, όμως από την μνήμη μας δεν θα φύγεις ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου