Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

H μουσικοχορευτική εκδήλωση του Δήμου Οιχαλίας στον ναό Επικούριου Απόλλωνος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3/8 στο προαύλιο χώρο του ναού Επικούριου Απόλλωνος η καθιερωμένη πια μουσικοχορευτική εκδήλωση του Δήμου Οιχαλίας
Πλήθος κόσμου είχε καταφθάσει από νωρίς στο Ναό για να θαυμάσει το μνημείο και το φυσικό κάλλος της περιοχής. Ο κόσμος από την Αρκαδία, τη Μεσσηνία, την Ηλεία αλλά και πολλοί επισκέπτες συγκεντρώθηκαν από νωρίς στον αρχαιολογικό χώρο, πάντα υπό την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού. 
“Με συνοδοιπόρο το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου, απολαύσαμε ένα άρτια εκτελεσμένο μουσικοχορευτικό ταξίδι με εναλλαγές από τις πλέον αλληλένδετες μορφές τέχνης της μουσικής και του χορού, ένα ταξίδι γεμάτο νοσταλγία και ρομαντισμό που με φόντο το Ναό Επικούριου Απόλλωνος και την πανσέληνο του Αυγούστου δημιουργούσαν μια μοναδική εμπειρία. 
Κατά την εκδήλωση με τίτλο «Τραγούδια και ποιήματα του ουρανού και της ψυχής» ερμηνεύτηκαν πέντε κύκλοι τραγουδιών με αναφορά στον ήλιο και στο φεγγάρι, σε σπάνια τραγούδια της ελληνικής παράδοσης, σε έργα μουσικής δωματίου Ελλήνων συνθετών του 21ου αιώνα, σε τραγούδια της Μεσογείου καθώς και γνωστών αγαπημένων Ελλήνων συνθετών (Μ. Χατζιδάκη, Μ.Θεοδωράκη, Ν. Μαυρουδή, Π.Θαλασσινού κ.α).
Στο τραγούδι ήταν η Κατερίνα Παλαιολόγου, στην αφήγηση η Παναγιώτα Ηλιοπούλου, στο ούτι - μαντολίνο ο Νίκος Παλαιολόγος και στην κλασσική κιθάρα ο Αντώνης Κουφουδάκης. 
Την χορευτική επένδυση της εκδήλωσης ανέλαβε η PolisArt Events που σε αρχαιοελληνικό πνεύμα δημιούργησε μοναδικές αρχαϊκές εικόνες με μεσαιωνικά αγάλματα και μυθολογικές νύμφες του χορού που χόρεψαν πάνω στους ήχους και στο φως του φεγγαριού και μιμήθηκαν την κίνηση των στοιχειών της φύσης. Η ομάδα Vproject εντυπωσίασε τους θεατές με χορευτικές κινήσεις εμπνευσμένες από την Φωτιά τον αέρα, το νερό, τη γη, τον αιθέρα και κοστούμια υφασμένα με το Φως του μέλλοντος. 
Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Νίνα Δράκου από την PolisArt Κοιν.Σ.Επ. 
Διοργανωτές ήταν η Εφορία Αρχαιοτήτων Ηλείας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Οιχαλίας, η PolisArt Κοιν.Σ.Επ. 
Η εκδήλωση ήταν υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 
Κατά την εκδήλωση έγινε συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας από την Τράπεζα Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας με σκοπό την διανομή τους σε άπορες οικογένειες. 
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Δήμος Οιχαλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου