Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Η βραδιά λυρικής μουσικής του Δήμου Οιχαλίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8/8 η καθιερωμένη βραδιά λυρικής μουσικής του Δήμου Οιχαλίας στον προαύλιο χώρο της πατρικής οικίας Μαρίας Κάλλας στο Νεοχώριο Ιθώμης. 
Την εκδήλωση με τίτλο «4o Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού - Στον Απόηχο της Σελήνης» διάνθισαν με τις ερμηνείες τους η σοπράνο Κατερίνα Παλαιολόγου και Μαριλένα Κυριακοπούλου, ενώ στο πιάνο τις συνόδευσε ο σολίστ Γιάννης Σύμκο, στον 1ο κύκλο ακούστηκαν διάσημες άριες, άρτια εκτελεσμένες, του Ιταλικού ρεπερτορίου από εμβληματικούς ρόλους που είχε ερμηνεύσει κατά τη διάρκεια της καριέρας της η Μαρία Κάλλας, ενώ στον 2ο κύκλο ερμηνεύτηκαν ενότητες τραγουδιών Ελλήνων συνθετών της μεγάλης επτανησιακής σχολής, καθώς και γνωστά ντουέτα από ελληνικές οπερέτες. 
Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, πάντα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊου, όπου συντροφιά με ένα σχεδόν ολόγιομο φεγγάρι απόλαυσε ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι στο κόσμο της όπερας αφιερωμένο «στη δική μας Μαρία». 
Στην εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους ο αιδεσιμότατος π. Στέφανος Καραγιάννης, η Δήμαρχος Δήμου Οιχαλίας κα Γεωργακοπούλου, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Μεσσηνίας κ. Αναστασόπουλος που απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ο συντοπίτης μας θεματικός αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος κ. Τσουκαλάς, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου μας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων του Δήμου μας και μέλη τοπικών συλλόγων και φορέων. 
Η Δήμαρχος κα Γεωργακοπούλου κατά τον σύντομο χαιρετισμό της αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους ανέφερε ότι σύμφωνα με τους υπολογισμού μας η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην ανακατασκευασμένη πατρική οικία της Μαρίας Κάλλας. 
Κατά την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας από την Τράπεζα Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας με σκοπό την διανομή τους σε άπορες οικογένειες. 
Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Δήμος Οιχαλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου