Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Συνάντηση της δημάρχου Οιχαλίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 15 Ιουνίου στο γραφείο της Δημάρχου Οιχαλίας κ. Γεωργακοπούλου με εκπροσώπους της προσφάτως ιδρυθείσας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κατσούλας Δημήτριος, ο κ. Γυφτόπουλος Αντώνης, ο κ. Πεθαίνος Κωνσταντίνος και άλλοι. 
Η συνάντηση αυτή είχε ως θέμα την συντήρηση και αξιοποίηση του μνημείου του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι της Τ.Κ. Μίλα και βεβαίως και άλλα θέματα σχετικά με την ανάπτυξη της περιοχής, καθώς και τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση διακοσίων χρόνων από το 1821. 
Επισημάνθηκε ότι ήδη έχει προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση του μνημείου και του περιβάλλοντα χώρου και μεταγενέστερα θα προχωρήσει και η συντήρηση του αδριάντα από ειδικούς και θα εξεταστεί η συνεργασία με Πανεπιστήμια όπου έχουν Τμήμα Συντήρησης Μνημείων, Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης κλπ., ώστε να γίνει μνημείο μελέτης και συντήρησης για τους φοιτητές. 
Σημειώθηκε ότι θα υπάρξει συνεχής συνεργασία με την Ομοσπονδία στο θέμα αυτό μιας και η τοποθέτηση του αδριάντα του Κολοκοτρώνη πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης με τότε Πρόεδρο τον κ. Αναστάσιο Καλαμπόκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου