Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Τριφυλίας για την κατάσταση του νοσοκομείου Κυπαρισσίας

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ 
ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 42, Τ.Κ 10432, ΑΘΗΝΑ
Τ/F 2105237450, 6977717182 
osystr@gmail.com                                                         Αθήνα 4-9-2019 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η Ομοσπονδία Συλλόγων- Συνδέσμων Τριφυλίας με θλίψη και οργή παρακολουθεί την παρατεταμένη τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αλλά και μαρτυρίες μελών μας και συμπατριωτών μας. 
Η Κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, που καλύπτει τις ανάγκες όλης της Τριφυλίας και ενός σημαντικού μέρους της Ολυμπίας, έχει προκαλέσει ανησυχία και αγανάκτηση σε όλους λόγω της πολύ κακής λειτουργίας του, αφού αναφέρονται κλειστές κλινικές και άλλες να υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. 
Καθήκον κάθε ευνομούμενης πολιτείας είναι η κατοχύρωση του θεμελιώδους δικαιώματος των πολιτών της στην υγεία, που εξασφαλίζεται με την πρόσβαση σε νοσοκομεία που λειτουργούν με σύγχρονες μεθόδους και σύγχρονα μηχανήματα και κυρίως με προσωπικό άριστα εκπαιδευμένο. 
Επειδή οι Τριφύλιοι, όπως γενικώς οι Έλληνες πολίτες, υπερφορολογούνται επί αρκετά χρόνια χωρίς να διαπιστώνουν ανταποδοτικότητα των οφειλομένων από την πολιτεία υπηρεσιών και κυρίως στον τόσο κρίσιμο τομέα της υγείας. 
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ 
Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ εκφράζοντας τα αισθήματα αγανάκτησης των μελών μας και πιστεύουμε όλων των συμπατριωτών μας. 
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ 
Για την αδυναμία του κράτους να ανταποκριθεί στην στοιχειώδη υποχρέωσή του να περιφρουρεί την υγεία των πολιτών, η Ομοσπονδία συμπαραστέκεται στους θεσμοθετημένους φορείς της Τριφυλίας που αγωνίζονται και απαιτούν ομαδικά και άμεσα την επίλυση του θέματος. 
ΚΑΛΕΙ 
Όλους τους αρμόδιους φορείς και κυρίως το Υπουργείο Υγείας να επιλύσουν χωρίς καμία καθυστέρηση το πρόβλημα.

                                                 Για το Δ.Σ. 
                   Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας 
           Παναγιώτης Λούτος         Δημήτριος Παπακωνσταντόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου