Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου επιδιώκει ο Δήμος Οιχαλίας

Τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 32,4% μέχρι το 2020 επιδιώκει στην περιφέρειά του ο Δήμος Οιχαλίας, σύμφωνα με το σχέδιο δράσης για την αειφόρο ενέργεια, το οποίο ενέκρινε στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η εκπόνηση του σχεδίου, όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μακρυνιώτης, αποτελεί υποχρέωση του δήμου, ο οποίος έχει υπογράψει τη συμμετοχή του στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που αποκαλείται “Σύμφωνο των Δημάρχων” και η οποία αποτελεί εθελοντική  δράση για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, σε τοπικό επίπεδο, κατά τουλάχιστον 20% μέχρι το 2020. Το Σύμφωνο έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής 7.590 δήμοι σε όλη την Ευρώπη, εκ των οποίων 152 από την Ελλάδα.
Το σχέδιο δράσης που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας προβλέπει μια δέσμη μέτρων σε όλους τους τομείς μελέτης, με στόχο την επίτευξη της δέσμευσης της μείωσης των εκπομπών κατά τουλάχιστον 20% σχετικά με το έτος αναφοράς, το οποίο είναι το 2011. Τα μέτρα αυτά καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από δράσεις σε δημοτικές εγκαταστάσεις και κτήρια, καθώς και στον δημοτικό φωτισμό, όπως και σειρά δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου, ώστε να ληφθούν μέτρα για τον αγροτικό, οικιακό και τριτογενή τομέα και τις μεταφορές. Παράλληλα προβλέπονται δράσεις που αφορούν εγκατάσταση φωτοβολταϊκών καθώς και δράσεις αξιοποίησης των κλαδεμάτων για την μετατροπή τους σε πέλετ.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου