Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Καθαρισμός των οδικών αξόνων από την Π.Ε. Μεσσηνίας

Ολοκληρώθηκαν τέλη Νοεμβρίου από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας με φορέα υλοποίησης την ΑΝ.ΜΕΣ. δύο εργολαβίες, η  μία καθαρισμού οδικών αξόνων από σκουπίδια και θαμνώδη βλάστηση και η άλλη κοπής δέντρων που μπορούν να προβούν επικίνδυνα για τους μετακινούμενους πολίτες.
Δυστυχώς οι δρόμοι μας έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπο από την αδιαφορία των πολιτών, που αντιμετωπίζουν το περιβάλλον με απάθεια και παροιμιώδη αδιαφορία, ρυπαίνοντας ενσυνείδητα το περιβάλλον που είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας μας.
Η τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας είναι γεγονός πλέον και φυσικά η ανάγκη για ένα φροντισμένο περιβάλλον ως πρώτη εικόνα του επισκέπτη μας κομβική και δεικνύουσα το δείκτη πολιτισμού μας.
Ως παράδειγμα της αδιαφορίας των πολιτών, σας αναφέρω ότι μαζέψαμε από 22-9-2015 μέχρι και 16-11-2015 που ολοκληρώθηκε η συγκεκριμένη εργολαβία ακολουθώντας το φυσικό της αντικείμενο, 7.650 σακιά απορρίμματα, των 40-50 λίτρων.
Απορρίμματα και θαμνώδη συνολικά σε 800 χιλ. εθνικού και επαρχιακού δικτύου.  Αν διαιρέσουμε τα χιλιόμετρα με τα απορρίμματα που μαζεύτηκαν έχουμε 10 σακιά απορρίμματα ανά χιλιόμετρο. Επίσης κόπηκαν και κλαδεύτηκαν πολλά επικίνδυνα δέντρα.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με προσοχή και ενδιαφέρον, βρίσκεται πίσω από αμέτρητες δράσεις που βοηθούν το περιβάλλον, ενισχύουν την εικόνα της Μεσσηνίας και βελτιώνουν το επίπεδο ζωής των πολιτών, παρά την οικονομική κρίση.
Καλαμάτα 4 Ιανουαρίου 2016
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου