Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Καρέτα Καρέτα ‘’λαθρεπιβάτης’’ σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ… αποβιβάζεται στο Δώριο!

Έναν ….απρόσμενο επισκέπτη είχαμε χθες στην πλατεία Δωρίου, όταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας έκανε στάση στο Δώριο και  ο οδηγός του διαπίστωσε έναν “λαθρεπιβάτη” στο χώρο των αποσκευών. Μια τεράστια χελώνα Καρέτα Καρέτα η οποία το είχε σκάσει, από το κουτί στο οποίο είχε πακεταριστεί, άγνωστο από ποιον και χωρίς μέχρι τώρα να υπάρχουν στοιχεία για τον παραλήπτη. Ο οδηγός, μη έχοντας τι άλλο να κάνει την εμφανώς ταλαιπωρημένη από την ζέστη χελώνα την εναπόθεσε στην πλατεία του  Δωρίου, μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών και κατοίκων.
Οι παρευρισκόμενοι, αφού ξεπέρασαν το αρχικό σοκ, δρόσιζαν συνεχώς την χελώνα με νερό και την σκέπασαν με βρεγμένο πανί, προσπαθώντας να την βοηθήσουν. Άμεσα κατέφθασε και περιπολικό της αστυνομίας  Κοπανακίου, αλλά και ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, μέλη του οποίου την παρέλαβαν και την μετέφεραν προκειμένου να γυρίσει πίσω στο φυσικό της περιβάλλον.

Πηγή: doriopress

Σημ: Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθερία" η χελώνα ήταν τραυματισμένη και μεταφερόταν μέσω του ΚΤΕΛ στο Κέντρο Διάσωσης, όπως γίνεται σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις. Είναι άγνωστο πως βγήκε από το ειδικό κιβώτιο μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου