Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Συνάντηση Μπάμη - Αλευρά για τα έργα του ΕΣΠΑ

Για μελέτες έργων ώριμες ή που χρήζουν επικαιροποίησης, προκειμένου τα έργα να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, συζήτησε χθες με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης.
Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στους δρόμους Κούβελα - Διμάνδρα και από Αγία Θεοδώρα προς 7η επαρχιακή, στα μονοπάτια της Νέδας, στην πλατεία στο Άνω Δώριο και στο έργο αγροτικής οδοποιίας στη Δ.Ε. Οιχαλίας, προϋπολογισμού 615.000 ευρώ, που έχει προταθεί στο πρόγραμμα “Μπαλτατζής”.
Ο κ. Μπάμης στάθηκε και στις οφειλές προς τους εργολάβους για έργα του “Θησέα” από καποδιστριακούς δήμους, για εργασίες που έχουν υλοποιηθεί και οι οποίοι απειλούν με κατασχέσεις.
«Έχουν δίκιο οι εργολάβοι, έχουν πληρώσει ΦΠΑ κι Εφορεία και δεν έχουν πάρει χρήματα», παρατήρησε ο δήμαρχος. Αναφέρθηκε και στη γραφειοκρατία, εκφράζοντας την ενόχλησή του, καθώς, όπως είπε, «μια μελέτη πρέπει να περάσει από τρεις Αρχαιολογίες και το Δασαρχείο και υπάρχει έλλειψη προσωπικού στις υπηρεσίες».
Ενημέρωσε ότι ο δήμος ανέλαβε να καθαρίσει ρέματα και ποτάμια χωρίς να του δοθούν οι ανάλογοι πόροι μαζί με την αρμοδιότητα, ενώ χαρακτήρισε σοβαρό το πρόβλημα με το Παλιοροβούνι. Ενημέρωσε ότι ο δήμος εκπονεί μελέτη για το σπίτι της Κάλας στο Νεοχώρι, για την αναπαλαίωση και την ανάδειξή του, ενώ ενδιαφέρεται και για το γεφύρι - μνημείο της Μαυροζούμενας στην είσοδο του Νεοχωρίου. Είπε ότι υπάρχει η πίστωση, όπως τον ενημέρωσε ο κ. Αλευράς και θα γίνει το έργο της νέας γέφυρας, προϋπολογισμού 1,4 εκ. ευρώ.
Τέλος, ο κ. Μπάμης πληροφόρησε ότι συνεργείο της ΕΤ3 θα επισκεφθεί την περιοχή για την προβολή των αρχαιολογικών χώρων, με επίκεντρο τον Επικούρειο Απόλλωνα.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου