Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Παραδοσιακοί χοροί από τους ''Δωριείς''

Την ετήσια εμφάνιση όλων των τμημάτων του έκανε το σχήμα «Οι Δωριείς» του Συλλόγου Γυναικών Δωρίου στις 20 και 21 Ιουνίου, με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα και με τίτλο «Από τη Ρόδο ως την Κέρκυρα και από την Κρήτη ως τη Θράκη… Μένουμε Ελλάδα».
Ήταν ένα διήμερο γεμάτο Ελλάδα, όπου τα παιδιά χόρεψαν και τραγούδησαν, παρουσιάζοντας την δουλειά που έκαναν όλο το χρόνο. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε και τις δυο ημέρες την παράσταση και καταχειροκρότησε τους χορευτές.
Η ομάδα εμφανίσεων, ετοιμάζεται ήδη για παραστάσεις στην Κέρκυρα, Σαλαμίνα και Μεθώνη, καθώς και για το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στις 20 Αυγούστου στο Δώριο.
Τα μέλη του συλλόγου, ετοιμάζονται πυρετωδώς για το παζάρι παραδοσιακών προϊόντων που θα ξεκινήσει στις 6 Αυγούστου. Γλυκά κουταλιού, τραχανάς, δίπλες, κουλουράκια, κουραμπιέδες κ.λπ. ετοιμάζονται από τις γυναίκες του συλλόγου και θα πωλούνται στο παζάρι έως τις 13 Αυγούστου, όπου θα πραγματοποιηθεί και ο 10ος διαγωνισμός μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής.
Όσες και όσοι επιθυμούν, μπορούν να ετοιμάσουν ένα πιάτο με την σπεσιαλιτέ τους και να συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Μπορούν να συμμετέχουν επίσης, σύλλογοι, συνεταιρισμοί, εστιατόρια, κ.λπ. Γνωστοί σεφ θα κρίνουν τις δημιουργίες.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου