Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Κάηκαν 20 στρέμματα στην Αγριλιά του Δήμου Αετού

Είκοσι στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης και αρκετές ελιές αποτέφρωσε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στις 3.30 στο χωριό Αγριλιά του Δήμου Αετού κοντά στο Κοπανάκι. Είναι η τέταρτη φορά που εκδηλώνεται φωτιά το τελευταίο διάστημα στην συγκεκριμένη περιοχή όπως μας ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, γεγονός που τους κάνει να μιλούν για όχι τυχαίο συμβάν.
Η φωτιά ξεκίνησε από την βορειοδυτική πλευρά του χωριού κοντά στις παρυφές του, στην περιοχή που είναι το αντλιοστάσιο και με σύμμαχο τα ξέρα χόρτα και το ελαφρύ αεράκι δεν άργησε να πάρει διαστάσεις. Όμως με την άμεση και ισχυρή κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των δήμων της περιοχής και των κατοίκων γρήγορα κατάφεραν να ανακοπεί η πορεία της και να τεθεί υπό έλεγχο. Αν και ήταν πολύ κοντά στο χωρίο δεν κινδύνεψαν σπίτια αφού οι εστίες που κινούνταν προς αυτό αντιμετωπίστηκαν άμεσα.
Στην κατάσβεσή της συνολικά πήραν μέρος 8 οχήματα της Πυροσβεστικής με 20 άτομα, 2 PZL, τα πυροσβεστικά οχήματα 4χ4 των Δήμων Αετού και Δωρίου, αρκετά τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα όπως και χωματουργικά μηχανήματα που δημιούργησαν άμεσα αντιπυρικές ζώνες.
Επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζοντας το έργο της κατάσβεσης ήταν ο διοικητής της ΠΥ Καλαμάτας αντιπύραρχος Χαράλαμπος Αφάλης, ο υποδιοικητής της ΠΥ Καλαμάτας επιπυραγός Αθανάσιος Καπούτσης και ο υποδιοικητής της ΠΥ Γαργαλιάνων υποπυραγός Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος.
Μιλώντας στην «Ε» ο κ. Αφάλης επαίνεσε την άμεση κινητοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως και των κατοίκων της περιοχής που με τα τρακτέρ τους βοήθησαν στο έργο της Πυροσβεστικής να αντιμετωπιστεί η φωτιά. Σημειώνοντας ότι αυτή η συνεργασία πρέπει να υπάρχει με όλους τους δήμους καθ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού για να αντιμετωπίζονται τα συμβάντα άμεσα. Για την ευρύτερη περιοχή των Δήμων Αετού και Δωρίου μας τόνισε ότι θα μπει επιπλέον περιπολικό όχημα.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου